Ratejeva zadovoljna, Janićeva razočarana

Foto: Stanko Gruden (STA)
Foto: Stanko Gruden (STA)
Tako kot včeraj smo v torek na olimpijskih igrah v Londonu Slovenci v igri imeli le štiri športnike, ali bolje rečeno, športnice. Martina Ratej je pričakovanja izpolnila, Špela Ponomarenko Janić žal ne, medtem ko sta jadralki Tina Mrak in Teja Černe opravili s četrtim tekmovalnim dnevom.
Oglej si celoten članek

Foto: Nebojša Tejić/STA martina ratej met kopja Najmočnejše slovensko orožje 11. dneva olimpijskih iger je bila metalka kopja iz Slovenskih Konjic, Martina Ratej. Brez težav se je uvrstila v veliki finale v metu kopja, potem ko je v drugem poskusu presegla avtomatično kvalifikacijsko normo (62 m), kopje je poletelo 63,60 metra daleč.

Ratejeva, zadnja leta vedno finalistka velikih tekmovanj z izjemo minulega evropskega prvenstva v Helsinkih konec junija, tokrat ni ničesar prepustila naključju. Kot poudarja, so bili Helsinki in tamkajšnji ponesrečen nastop dobra šola za naprej. "Zelo sem vesela, da sem se uvrstila naprej, ker sem se po današnjem prvem metu kar malo ustrašila, da se ne bi ponovili Helsinki. Po prvem poskusu sem šla po nasvet k trenerju, ki mi je rekel, naj nekoliko počasneje začnem. Razmišljala sem nekako bolj s trezno glavo, da moram vse podrediti metu, in uspelo mi je." Finale v metu kopja bo na sporedu v četrtek ob 22. uri.

Ponomarenko Janićeva pod pričakovanji

Slovenska kajakašica na mirnih vodah, Špela Ponomarenko Janić, se ni uvrstila v olimpijski finale na 500-metrski razdalji. V polfinalu v Etonu je zasedla peto mesto in bo nastopila v malem finalu za razvrstitev od 9. do 16. mesta, ki bo na sporedu v četrtek.

Ponomarenko Janićeva je letos veliko stavila na 500-metrsko razdaljo, čeprav je bila pred časom njena paradna disciplina tista krajša na 200 metrov, v kateri bo startala v petek. Časi, doseženi na treningih, so pokazali velik napredek in danes je bilo zato razočaranje toliko večje. "Dobro sem začela in dobro sem se počutila. Start je bil močan in vse do zadnjih 100 metrov je šlo lepo. Potem sem dobila čisto trde roke in popustila. Morda je to posledica hitrega starta in na koncu ni bilo dovolj za preboj v finale," je bila razočarana Ponomarenko Janićeva.

Za Mrakovo in Černetovo se bliža konec

Foto: Nebojša Tejić/STA taja černe tina mrak jadranje Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta po četrtem tekmovalnem dnevu na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 na skupnem 19. mestu (96 točk) in sta izgubili eno mesto. Po dnevu premora so danes odjadrali sedmo regato, v kateri sta Slovenki tretjič zapored zasedli 17. mesto, ter osmo, v kateri sta bili na 15. mestu.

Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie sta z zmagama v sedmi in osmi regati prevzeli vodstvo (21 točk) pred svetovnima prvakinjama, domačinkama Hannah Mills in Saskio Clark (25), tretji pa sta Nizozemki Lisa Westerhof in Lobke Berkhout, nekdanji dvakratni svetovni prvakinji (28 točk). V sredo bosta na programu še deveta in deseta regata, nato pa bo v petek še regata za medalje. Tina Mrak in Teja Černe za najboljšo deseterico zaostajata že za 26 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.