Razkrili skrivnost uspeha

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljši španski tenisač že vrsto let velja za enega fizično najbolje pripravljenih tenisačev, pri čemer si pomaga z uživanjem morske vode.
Oglej si celoten članek

Španski dnevnik Marca je razkril skrivnost regeneracije Rafaela Nadala, ki po fizično zahtevnih obračunih stavi na uživanje morske vode. Laboratorij v Alicanteju je namreč razvil postopek filtracije, pri katerem v končnem produktu ostane 78 mineralov, pomembnih za rehabilitacijo telesa.

Študije, ki so jih opravili strokovnjaki na univerzah v Alicanteju in Murcii, so pokazale, da imajo ti minerali ''100-odstoten takojšen učinek'', kadar so športniki izpostavljeni izrednim razmeram, kot so na primer vroči in vlažni pogoji na prvem Grand Slamu za OP Avstralije, kjer se je Španec letos spopadal s krči in vrtolgavico.

Redno uživanje naj bi izboljšalo fizično pripravljenost, povečalo stopnjo koncentracije in pospeševalo medcelično hidracijo.

Nadal se trenutno mudi na Mastersu v Miamiju, kjer je prav tako značilna visoka vlažnost, zato je na Florido prav gotovo pripotoval s kakšno plastenko čarobnega napitka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.