"Razočaral me je! Naj prinese 700 milijonov ter se pobere!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Kandidat za novega predsednika Barcelone je mnenja, da Lionel Messi nima spoštovanja do kluba.
Oglej si celoten članek

V Barceloni so še vedno vsi v šoku. Vodstvo kluba ima za seboj nekaj neprespanih noči, medtem ko razmišlja, kako rešiti situacijo z Lionelom Messijem, ki je v torek zahteval prekinitev pogodbe ter odhod iz kluba.

Gre za nogometaša, ki je v prestolnici Katalonije preživel 20 let ter svojemu moštvu prinesel 34 lovorik. Klub preprosto ni pripravljen na odhod svojega velikega junaka, ki jih je s svojo zahtevo zadel kot strela z jasnega.

Pri Barceloni si sicer silno želijo, da bi Messi ostal, a računajo vsaj na rekordno odškodnino za enega najboljših v zgodovini nogometa, a bodo ostali tudi brez slednje, če bo Argentinec dosegel predčasno prekinitev pogodbe.

Foto: Profimedia Leo Messi

V tej je namreč obstajala klavzula, ki je Messiju omogočala, da zapusti Barcelono, če pred 1. junijem klub obvesti o želji o prekinitvi pogodbe. 1. junij je sicer že za nami, toda letošnja sezona je zaradi pandemije koronavirusa trajala dosti dlje od prejšnjih.

Messi to vidi kot zadosten razlog, da pač z nekoliko zamude vseeno zahteva prekinitev pogodbe, saj je Fifa odredila, da se sezona uradno zaključi šele z 31. avgustom ter ne z majem, kot so se zaključevale predhodne.

Barcelona po drugi strani vztraja, da je Messi svojo priložnost preprosto zamudil ter da ga je pripravljena pustiti zgolj v primeru, če nekdo klubu plača 700 milijonov evrov, kolikor znaša Argentinčeva odkupna klavzula.

Foto: Epa Toni Freixa

"Kot človek, predstavnik tega kluba, navijač tega kluba, sem razočaran nad Messijem in njegovo potezo. Pogodbe se podpišejo, da bi se spoštovale. Kar mora napraviti, če želi oditi, naj prinese 700 milijonov, pa se lahko pobere kamor želi," je izjavil nekdanji vodja za stike z javnostjo, ki kandidira za novega predsednika kluba, Toni Freixa.

"Nisem zaskrbljen glede njegovega odhoda, kajti vse stvari se enkrat končajo. Kar me moti, to kar me je najbolj prizadelo, je njegov način, saj je vse skupaj napravil brez spoštovanja do kluba," je zaradi Messijeve odločitve besen Freixa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:18 28. Avgust 2020.

    Nas pa je zadnjih nekaj let razočaral Bartomeu. Kako lahko nekdo zapravi tako perspektivno ekipo in celoten pogon kluba, uničuje …

  • 05:51 28. Avgust 2020.

    Mesi bi moral ostati do konca pogodbe pa naj igra golf tako kot Gareth Bale pri realu potem bi šel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.