Razplet derbija po okusu Bavarcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Na uvodni tekmi 2. kola elitne nemške nogometne lige je Bayern v gosteh ugnal Schalke (0:2).
Oglej si celoten članek

Aktualni prvak Bayern, ki je v prvem kolu doma visoko premagal bremenski Werder s 6:0, je imel v Gelsenkirchnu precej težav, a je pod vodstvom Carla Ancelottija prišel še do drugega kompleta točk (0:2).

Bayern je imel žogo več v svojih nogah, toda v prvem polčasu sta bila najbližje zadetku domačina Leon Goretzka in Jevgen Konopljanka, ki pa Manuela Neuerja nista uspela premagati. Na začetku drugega polčasa je za Schalke z razdalje poskusil še Klaas-Jan Huntelaar in zadel prečko.

Zapravljene priložnosti so se "knapom" maščevale v 81. minuti, ko je Javi Martínez z globinsko podajo našel Roberta Lewandowskega, slednji pa mrežo. Zmago na derbiju kola je za Bavarce v 92. minuti po asistenci Lewandowskega potrdil Joshua Kimmich.

Bundesliga, 2. kolo:

Schalke 04 - Bayern München 0:2 (0:0)
Lewandowski 81., Kimmich 92.

Sobota:
Bayer Leverkusen - Hamburger SV
Wolfsburg - Köln
Ingolstadt - Hertha Berlin
Darmstadt - Eintracht Frankfurt
Freiburg - Borussia Mönchengladbach
RB Leipzig - Borussia Dortmund

Nedelja:
Werder Bremen - Augsburg
Mainz - Hoffenheim

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.