Razredu motoGP grozi najbolj črn scenarij

Foto: EPA Marc Marquez VN Avstralije motoGP
Promotorji elitnega motociklističnega tekmovanja so prvič javno spregovorili o možnosti odpovedi celotne sezone.
Oglej si celoten članek

Odpoved celotne sezone 2020 motociklističnega svetovnega prvenstva razreda motoGP, ki ima zaradi koronavirusne pandemije obilo težav pri organizaciji dirk za veliko nagrado, bo šele zadnji ukrep. O najbolj črnem scenariju sezone so danes razmišljali promotorji SP, Dorna Sports.

"Vse naše napore smo usmerili v poskus, da izpeljemo sezono 2020 za veliko nagrado s čim več dirkami, kot se bo le dalo, da SP končamo v koledarskem letu," so zapisali v izjavi za javnost.

"A seveda moramo upoštevati in ravnati v skladu z vladnimi smernicami in pristojnimi zdravstvenimi oblastmi," so še zapisali pri Dorna Sports in dodali: "Najbolj črn scenarij je seveda odpoved celotne sezone 2020, saj v primeru, če se bodo širom Evrope in sveta omejitve druženja in potovanj nadaljevale, dirk ne bomo mogli organizirati."

Prve štiri dirke za VN v sezoni 2020 so že odpovedane (na uvodni dirki v Katarju je odpadla le kategorija motoGP) ali prestavljene na poznejši datum. Poleg VN Katarja še VN Tajske (po novem 4. oktobra), obeh Amerik (15. novembra) in Argentine (22. novembra) v vseh razredih.

Da so lahko preložili omenjene dirke, so morali organizatorji sezono podaljšati do konca novembra. Za zdaj še vedno nimajo datuma preložene dirke za VN Francije, VN Španije, VN Italije in VN Katalonije.

Naslednja dirka na koledarju je VN Nemčije, ki se bo predvidoma začela 21. junija v Sachsenringu.

Svetovno prvenstvo kraljevskega razreda motoGP letos še ni imelo niti ene dirke, saj so na uvodni dirki za VN sezone v Katarju lahko izpeljali le tekmovanje v razredih moto2 in moto3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.