Rdeči vragi udaren uvod podkrepili z novo zmago

Foto: EPA
Manchester United je v drugem krogu angleške Premier League v gosteh premagal Swansea City (4:0) in zasedel vrh prvenstvene lestvice.
Oglej si celoten članek

Manchester United je odlično začel letošnjo premierligaško sezono, saj je po zmagi v uvodnem krogu proti West Hamu (4:0) tudi v drugem krogu z enakim rezultatom nadigral Swansea City.

Valižani so se v prvem polčasu dobro upirali favoriziranim gostom, ki jih je pred premorom v vodstvo popeljal Eric Bailly.

Ekipi sta bili tudi v drugem polčasu dolgo časa enakovredni, zadnje minute rednega dela pa so minile ob popolni prevladi rdečih vragov, ki se po novi visoki zmagi lahko pohvalijo z visoko gol razliko (8-0!).

Najrej se je med strelce vpisal Romelu Lukaku, nato pa sta svoje dodala še Paul Pogba ter Anthony Martial in United se je veselil drugega popolnega izkupička v domačem prvenstvu.

Tri točke in prvo zmago v sezoni so po uvodnem remiju z Watfordom vpisali nogometaši Liverpoola. Redsi so na Anfieldu gostili Crystal Palace, edini gol na srečanju pa je padel v 73. minuti, ko je bil natančen Sadio Mane.

V večernem dvoboju je Stoke City na domačem igrišču odščipnil točke Arsenalu. Mož odločitve je bil posojeni nogometaš Paris Saint-Germaina Jese Rodriguez. Domači so vpisali prve točke v sezoni, topničarji pa po dramatični zmagi v prvem krogu ostajajo pri treh.

Premier League, 2. krog:

Swansea City - Manchester United 0:4 (0:1)
Bailly 45., Lukaku 80., Pogba 82., Martial 84.

AFC Bournemouth - Watford 0:2 (0:0)
Richarlison 73., Capoue 86.

Burnley - West Bromwich Albion 0:1 (0:0)
Kanu 71.

Leicester City - Brighton & Hove Albion 2:0 (1:0)
Okazaki 1., Maguire 54.

Liverpool - Crystal Palace 1:0 (0:0)
Mane 73.

Southampton - West Ham United 3:2 (2:1)
Gabbiadini 11., Tadić 38./11m, Austin 90./11m; Hernandez 45., 74.

Stoke City - Arsenal 1:0 (0:0)
Rodriguez 47.


LESTVICA:
1. Manchester United 6
2. West Bromwich Albion 6 
3. Watford 4
4. Liverpool 4
5. Southampton 4
6. Huddersfield Town 3 (-1)
7. Manchester City 3 (-1)
...
17. AFC Bournemouth 0
18. Brighton & Hove Albion 0
18. Crystal Palace 0
20. West Ham United 0 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.