Rdeči vragi zapravili dobljeno tekmo

Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: Reuters (Manchester United - Chelsea) Foto: EPA Tevez Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Tevez Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Tevez Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Lescott Harewood Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Silva Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Kolarov Steele Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA navijači dim bakla bakle Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Tevez Nasri Toure Barry Lescott Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: EPA Tevez Nasri Steele Silva Manchester City Barnsley pokal FA Cup Foto: Reuters Jordi Gomez Everton Wigan Athletic pokal FA
Nogometaši Wigan Athletica so na tekmi 6. kroga pokala FA na gostovanju šokirali Everton, ki so ga pred domačimi navijači izločili s tremi goli v zgolj štirih minutah (3:0). Cárlos Tévez je po nedavni aretaciji zabil hat-trick za napredovanje Cityja proti Barnsleyju (5:0). Spopad velikanov med Manchester Unitedom in Chelseajem se je končal z neodločenim izidom (2:2).
Oglej si celoten članek

Londonski Chelsea je na četrtfinalni tekmi pokala FA izničil zaostanek dveh zadetkov in izsilil povratno tekmo z Manchester Unitedom. Rdeči vragi so na začetku obračuna povsem zasenčili modre, saj so z goloma Javierja Hernandeza in Waynea Rooneya povedli z 2:0.

V osmi minuti je rdeče vrage v vodstvo popeljal Chicharito, ki je zadel po podaji Michaela Carricka. Prednost je šest minut kasneje podvojil Wayne Rooney, ki je Petra Cecha premagal s prostega strela.

Povratek Chelseaja je v 58. minuti z zadetkom z roba kazenskega prostora otvoril Eden Hazard, deset minut kasneje pa je Davida de Deo premagal še Ramires. V zadnji minuti rednega dela je priložnost za zmago gostov zapravil Juan Mata, čigar strel je ukrotil domači vratar.

Wigan s tremi goli v štirih minutah šokiral Everton

Za prvovrstno presenečenje pred tekmama "velikih", po zmagi Manchester Cityja nad Barnsleyjem je njihov mestni tekmec United v nedeljo gostil Chelsea, je poskrbel mali klub iz predmestja Manchestra - Wigan Athletic.

Varovanci Roberta Martíneza so se prvič v 81-letni zgodovini kluba uvrstili v polfinale pokala FA, potem ko so na Goodison Parku uničili Everton in mu v štirih minutah prvega polčasa zabili neverjetne tri gole.

Med 30. in 34. minuto prvega dela so zadeli Maynor Figueroa, Callum McManaman in Jordi Gómez. Figueroa je zadel z glavo po podaji iz kota, nekdanji član Evertonove mladinske šole McManaman pa je že 90 sekund kasneje izkoristil napako kapetana Phila Nevilla.

Tévez "vozi kadar hoče" - po aretaciji hat-trick

Piko na i je postavil Gómez, bivši "šolarček" Barcelonine nogometne šole, ki je s fantastičnim strelom z 20 metrov že po 34 minutah dotolkel povsem šokirane modre. Wigan je tako prvo ime v polfinalu najstarejšega pokalnega tekmovanja. Polfinale bo 13. in 14. aprila gostil sloviti Wembley.

Na Wembleyju se je Wiganu pozno zvečer z izjemno predstavo proti drugoligašu Barnsleyju pridružil tudi City, za katerega je hat-trick zabil nedavno aretirani Cárlos Tévez. Argentinec, ki so ga policisti v okolici Manchestra zasačili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je v manj kot uri igre trikrat zatresel mrežo nasprotnikov.

Prvi gol je zabil po lepi podaji Yaye Touréja, po kateri je David Silva z volejem stresel vratnico, Argentinec pa je žogo potisnil v prazno prežo. Po novi lepi akciji se je Tévez pred vrati osvobodil branilcev in mirno zaključil za 3:0, potem ko je nekaj minut pred tem po njegovi podaji mrežo zatresel Aleksandar Kolarov.

Tévez je kmalu po začetku drugega polčasa izkoristil novo podajo s strani in z natančnim strelom na drugo vratnico zaključil hat-trick. "On vozi kadar hoče," so mu do takrat kar nekajkrat zapeli domači navijači, zaenkrat pa ni znano, če se je Argentinec domov odpravil z javnim prevozom. Končni rezultat je po novi podaji Téveza iz drugega poizkusa postavil Silva.

Pokal FA (FA Cup), četrtfinale:

Manchester United : Chelsea 2:2* (2:0)
Hernandez (8), Rooney (11); Hazard (59), Ramires (68)

Everton : Wigan Athletic 0:3 (0:3)
Figueroa (30), McManaman (32), Gómez (33)

Manchester City : Barnsley 5:0 (3:0)
Tévez (11, 31, 50), Kolarov (27), Silva (65)

Millwall : Blackburn Rovers 0:0*
* - tekmi bodo po pravilih tekmovanja ponovili na stadionu gostujoče ekipe

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.