Real ambicijam primerno

Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo se lahko znova vpiše v Realovo zgodovino. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Real je Ligo prvakov začel imenitno, z bogato zmago 5:2 proti Zürichu. Bayern je brez težav ugnal Maccabi, Milan pa z malo več napora Marseille. Remi brez golov Atletica in Apoela.
Oglej si celoten članek

Prve tekme skupinskega dela Lige prvakov v novi sezoni je zaznamoval prenovljeni madridski Real. Galaktiki so na gostovanju pri Zürichu zanesljivo dobili prvi polčas, v drugem pa so morali celo trepetati za zmago. Real je začel napadalno in dosegel prvi gol v tej sezoni Lige prvakov. In kakšen gol! Najdražji nogometaš vseh časov Cristiano Ronaldo je s svojo zlato desenico prekrasno izvedel prosti strel v 27. minuti in povedel goste v vodstvo. Do odmora sta zadela še zimzeleni Raul Gonzalez in Gonzalo Higuain. Zdelo se je, da bo Real na polnil domačo mrežo. V drugem polčasu so se gostje pretirano sprostili, Švicarji pa so pokazali zobe. V dveh minutah so dosegli dva gola, a jim je za dokončanje preobrata vendarle zmanjkalo kakovosti. Na koncu je Ronaldo s svojim drugim golom zagotovil zmago Realu, piko na i pa je s petim zadetkom postavil Guti.

Če je bilo primerno, da je prvi gol nove sezone zabil pregrešno dragi Ronaldo, pa mu je že v naslednji minuti z zadetkom sledil večno mladi Filippo Inzaghi. Po izenačenju Marseilla je že 36-letni super Pippo dosegel še svoj drugi gol za zmago Milana. Vendar pa ta dva gola ne zadoščata za to, da bi Inzaghi zasedel vrh lestvice strelcev po včerjašnjih tekmah. Kar s tremi zadetki je namreč zablestel Brazilec Grafite. Najboljši strelec Bundeslige v zadnji sezoni je tako samosotojno uničil moskovski CSKA.  Z zmago je začel tudi poraženi finalist prejšnje sezone Manchester United, ki je odnesel točke iz vročega Istanbula. Polomil ga je le Juventus, ki je doma zgolj remiziral z Bordeauxom.

Liga prvakov, 1. kolo:

Skupina A
Juventus : Girondins Bordeaux 1:1 (0:0)
Iaquinta (63); Plašil (75)

Maccabi Haifa : Bayern München 0:3 (0:0)
Van Buyten (64), Müller (85, 87)

Skupina B
Bešiktaš Carigrad : Manchester United 0:1 (0:0)
Scholes (77)

Wolfsburg : CSKA Moskva 3:1 (2:0)
Grafite (36, 41, 86); Dzagojev (76)

Skupina C
Zürich : Real Madrid 2:5 (0:3)
Margairaz (64, 11-m), Ägerter (65); Ronaldo (27, 89), Raul (34), Higuain (45 + 1), Gutti (90)

Olympique Marseille : AC Milan 1:2 (0:1)
Heinze (49); Inzaghi (27, 74)

Skupina D
Chelsea : Porto 1:0 (0:0)
Anelka (48)

Atletico Madrid : APOEL Nikozija 0:0 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.