Real do naslova na najlepši način; Barça klonila na peti tekmi

Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je v odločilni peti tekmi finala državnega prvenstva doma premagal Barcelono in tako postal prvak Španije.
Oglej si celoten članek

V lanskem finalu, v katerem je bil najkoristnejši igralec naš Erazem Lorbek, je na peti tekmi v katalonski prestolnici slavila Barcelona – tokrat je Real Madrid vrnil z enako mero. To je 31. državni naslov za Los Blancos in prvi po šestih letih. Madridčani so bili daleč najboljši že v rednem delu prvenstva, v Evroligi pa so klonili v finalu proti Olympiacosu.

Real nadzoroval potek tekme

Na začetku srečanja je Real takoj naredil dvomestno razliko (10:0), ki pa je skopnela po osmih zaporednih točkah gostov v zaključku prve četrtine (20:18). Sredi drugega dela je po seriji Joeja Inglesa Blaugrana prišla v vodstvo (32:31). Tokrat je četrtino odlično zaključil Real in spet pobegnil (41:32).

Domači so zagnano začeli tudi drugi polčas, po trojki Rudyja Fernándeza je bilo že +17 (50:33). Toda še enkrat več so se gostje na krilih Inglesa vrnili in na zadnji odmor odšli z zmernim zaostankom (55:48). Real je v zadnji četrtini nadzoroval tekmo in dve minuti pred koncem vodil za 12 točk (76:64). Katalonci so se uspeli približati (76:71), a do preobrata niso mogli. 

Begić soliden, Lorbek nerazpoložen

Mirza Begić je kljub skromnemu napadalnemu učinku (4 točke) v 15 minutah dobro opravil svoje delo. V obrambi je povsem zaprl Anteja Tomića, ki je po prestopu iz Madrida v Barcelono spet ostal brez prvenstvene trofeje. Slovenski reprezentančni center je zbral še štiri skoke in dve blokadi.

Lorbek je tokrat zbral le tri točke, v 15 minutah je iz igre zadel le enega od šestih metov. Pri Barceloni je manjkal tudi učinek rahlo načetega Juana Carlosa Navarra, ki ni dosegel niti ene točke. 

Liga ACB, finale (5. tekma):

Real Madrid : Barcelona Regal 79:71 (20:18, 21:14, 14:16, 24:23)  /3:2/
Fernández 15, Reyes 14, Darden 13 ... Begić 4; Ingles 25, Jasikevičius 23 ... Lorbek 3.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na tri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.