Real ga ponuja zastonj, nogometaš ne želi oditi

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaš bo počakal na iztek pogodbe.
Oglej si celoten članek

Madridski Real je v tokratnem prestopnem roku opravil le en velik posel, iz španske prestopnice se je v Manchester k Unitedu preselil Casemiro. Španski mediji se večinoma strinjajo, da do prvega septembra, ko se uradno konča prestopni rok, pri Realu ne bodo več trgovali. 

V madridskem klubu se sicer delno srečujejo s podobno situacijo kot je tista pri Barceloni, čeprav je Real v finančno precej boljši formi. Oba velikana se namreč želita znebiti nekaterih igralcev, ki ne dobijo veliko priložnosti za igranje, a pravega interesa s strani drugih klubov za njihove usluge ni.

Pri Realu so takšni igralci Marco Asensio, Alvaro Odriozola in Mariano Diaz. Še zlasti slednji ni nikoli prišel do vidne vloge v kadru kraljevega kluba. V Madrid je prišel leta 2018, Lyon je takrat zanj prejel 21.5 milijona evrov, Diaz pa je podpisal pogodbo po kateri na leto prejme 4.5 milijona evrov. Real se ga je zdaj pripravljen odreči zastonj, čeprav se pogodba Diazu izteče šele naslednje leto, saj bi klub s tem prihranil denar, ki bi bil sicer namenjen za izplačilo plače.

A težava leži v tem, da Diaz niti ne razmišlja o odhodu. Doslej je zavrnil vse predloge in namerava svojo pogodbo oddelati do konca. Razlog je seveda ta, da ne more pričakovati enakih finančnih ugodnosti kot pri Realu. Devetindvajsetletnik bo tako očitno raje leto dni presedel na tribuni, saj bi drugje igral za precej nižje vsote.

Diaz je doslej odigral 44 ligaških tekem za Real in dosegel 6 zadetkov, enega na velikem derbiju proti Barceloni v sezoni 2020/21.

Foto: Profimedia Mariano Diaz

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.