Real do dveh golov prednosti, City ob koncu le do zmage

Foto: Epa
Foto: Epa
Na sporedu sta bila prva četrtfinalna dvoboja. Real je premagal Liverpool, Manchester City pa Borussio Dortmund.
Oglej si celoten članek

V četrtfinalu lige prvakov se tokrat merita finalista tekmovanja iz sezone 2017/18, ko je madridski Real v kijevskem finalu slavil s 3:1. Obe ekipi sta imela precej težav s sestavo obrambnega dela ekipe, saj pri Realu zaradi poškodbe manjka vplivni kapetan Segio Ramos, zadnji udarec pa so Španci doživeli le nekaj ur pred dvobojem, saj je bil na testu za koronavirus pozitiven Raphael Varane. Pri Liverpoolu je še več poškodovanih, skoraj celotno sezono pa je tako na primer izgubil Nizozemec Virgil van Dijk.

Uvodne minute v Madridu so pripadle domačim, ki pa več od mlačnega strela Karima Benzemaja tudi niso pokazali. Do prve priložnosti so Španci prišli v 13. minuti, ko je po podaji z leve do strela z glavo prišel Vinícius Júnior. Okroglo usnje je po odboju od tal odskakljalo mimo vrat.

Prav Brazilec je še najbolj pretil Angležem, v 27. minuti pa tudi poskrbel za vodstvo Reala. Toni Kroos je poslal izjemno dolgo žogo proti dvajsetletniku, ki je do nje prišel med dvema branilcema, si jo z ramo potisnil mimo njiju in nato ustrelil z roba kazenskega prostora. Njegov rojak v vratih Liverpoola Alisson Becker je bil ob natančnem strelu nemočen.

Kmalu zatem je Benzema padel v šestnajstercu gostov, a se sodniška piščalka ni oglasila. Vinicius Junior je v 32. minuti ostal sam na 18. metrih, storil nekaj korakov, nato meril v dolgi kot, a bil nenatančen. Liverpool je bil na drugi strani povsem nenevaren.

V 36. minuti je Real že vodil z 2:0. Po novi dolgi podaji je z glavo slabo posredoval Trent Alexander-Arnold, žogo preusmeril pred svoja vrata, kjer pa je do nje prišel Marco Asensio. Ta se je odlično znašel, sprva okroglo usnje poslal preko Beckerja, ki je stekel proti njemu, Brazilec se je malce dotaknil žoge, nato pa jo je Španec le še potisnil v mrežo.

Foto: Epa Marco Asensio

Asensio je imel po novi napaki gostujoče obrambe priložnost tudi v 43. minuti, a je streljal precej z desne strani in strela ni uspel usmeriti proti okvirju vrat.

Če so bili Liverpoolčani povsem nemočni v prvem polčasu, pa so povsem drugače zaigrali na začetku drugega. Že v 51. minuti so tako Reds prišli do pomembnega gola v gosteh. Diogo Jota se je prebijal skozi domačo obrambo, prišel do strela, žoga pa se je srečno odbila do Mohameda Salaha pred golom. Ta je nato brez težav premagal Thibauta Courtoisa.

Liverpool je poskušal tudi v nadaljevanju, vendar pravih strelov v zaključku akcij ni bilo. N drugi strani pa je malce preko vrat sprožil Kroos. Real je imel lepo priložnost tudi v 64. minut, ko je imel napad dveh proti enemu. Asensio je skušal podati do Viniciusa, a je bila podaja prestrežena. A takoj zatem je Liverpool znova klonil. Luka Modrić je podal na 11 metrov, kjer je Vinicius udaril iz prve in še tretjič premagal Beckerja.  

Angleži so znova pritisnili v zadnjih minutah, a se je Real uspešno branil. 

Sodnik zaustavil akcijo za gol Borussie

V Manchestru je City gostil dortmundsko Borussio, Angleži so bili pred dvobojem veliki favoriti. To vlogo so začeli opravičevati v 19. minuti, ko je Kevin De Bruyne ukradel žogo na sredini, z njo stekel proti šestnajstercu gostov in na levo podal do Phila Fodna. Ta je poslal okroglo usnje na drugo stran kazenskega prostora, kjer pa Riyad Mahrez ni imel pravega položaja za strel. Alžirec se je  odločil za podajo v sredino, kjer je bil sam De Bruyne. Belgijec je na svoji 46. tekmi med elito dosegel deveti zadetek.

Foto: Epa Kevin De Bruyne

V 29. minuti je bila dosojena enajstmetrovka za domače, a je posredoval VAR. Glavni sodnik je po ogledu posnetka spremenil svojo odločitev.

Glavni delilec pravice Ovidiu Hategan je bil v glavni vlogi tudi v 38. minuti. Vratar domačih Ederson je slabo posredoval, žogo mu je odvzel mladi Anglež v nemški zasedbi Jude Bellingham, ki je sam krenil proti vratom. A sodnik se je precej sumljivo odločil za prekršek nogometaša Borussie in mu pokazal tudi rumeni karton.

V 48. minuti so imeli Nemci novo priložnost za izenačenje. Po podaji Mahmouda Dahouda je proti domačim vratom stekel norveški čudežni deček Erling Braut Håland, prišel do strela, a meril natančno v Edersona. Po dobri uri igre je razmerje v strelih znašalo 4:4, obe ekipi sta po dvakrat streljali v okvir gola.

Tik pred polovico drugega polčasa bi domači lahko podvojili prednost. De Bruyne je pobegnil po desni, podal na rob peterca, kjer je po žogi udaril Foden, a se je z izjemno obrambo izkazal Marwin Hitz. Dvajsetletni Foden je imel kasneje še dve priložnosti, v 77. in 81. minuti, vendar Hitza ni uspel premagati.

Nato pa je prišla kazen za zamujeno. Lepo akcijo so izpeljali Bellingham, Håland in Marco Reus. Anglež je podal do Norvežana, ta pa takoj do Nemca, ki je prišel sam pred Edersona in ga premagal s strelom v daljši kot.

A zadnja beseda je vseeno pripadla domači. Znova je izjemno podal De Bruyne, žogo je na levi strani pred golom gostov odlično zaustavil nekdanji član dortmundskega kluba İlkay Gündoğan, jo le malce potisnil do Fodna, ki mu je naposled le uspelo ugnati Hitza. Z 2:1 se je dvoboj tudi končal.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Real Madrid : Liverpool   3:1 (2:0)
Vinicius Junior 27., 65, Asensio 36.; Salah 51.

Manchester City : Borussia (D)   2:1 (1:0)
De Bruyne 19., Foden 90.; Reus 84.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.