Real izločil PSG

Foto: Epa
Foto: Epa
V dvoboju težkokategornikov so krajšo potegnili Parižani.
Oglej si celoten članek

V derbiju osmine finala sta se merila Real Madrid in PSG, med osmerico najboljših pa so se prebili Španci. Ti so si na prvi tekmi šele v končnici tekme priigrali ugoden izid, tekma na stadionu Santiago Bernabeu se je končala z izidom 3:1. Parižani so tako za napredovanje v povratnem obračunu potrebovali zmago z vsaj dvema zadetkoma razlike.

A Francozi so bili daleč od uspeha, v prvem polčasu so prvi strel v okvir tekmečevih vrat sprožili šele v 41. minuti, ko je z desne strani kazenskega prostora v dolgi kot meril Angel Di Maria, a je Keylor Navas strel zaustavil. Do glavnega odmora je do strela prišel še Kylian Mbappe, vendar iztržil le kot. Precej bolj so bili že prej nevarnejši gostje. V 18. minuti je po podaji z desne strani do strela prišel Sergio Ramos, a se je izkazal Alphonse Areola, odbitek v mrežo pa ni uspel pospraviti niti Raphael Varane. V 38. minuti je po dolgi podaji sam pred Areolo stekel Karim Benzema, a izgubil dvoboj s francoskim vratarjem.

So pa branilci naslova povedli na začetku drugega polčasa. Dani Alves je izgubil žogo na sredini igrišča, ukradel mu jo je Marco Asensio, ki je z žogo potegnil do domačega šestnajsterca, nato našel Lucasa Vázqueza, slednji pa je podal na drugo vratnico, kjer je do neoviranega strela z glavo prišel Cristiano Ronaldo za 0:1.

V naslednjih minutah je na drugi strani dvakrat poizkusil Edinson Cavani, a so mu prvič strel v zadnjem hipu blokirali, v drugo pa se je izkazal Navas. Vse skupaj je za domače postalo še težavneje, ko je neumnost storil Marco Veratti in si zaradi ostrega prigovarjanja in tekanja za sodnikom prislužil še drugi rumeni karton.

Prenos tekme Lige prvakov si lahko ogledate na SportKlubu (SK). 

Asensio je zatresel vratnico, PSG pa je kljub igralcu manj prišel do ozenačenja. Na robu peterca je do strela z glavo prišel Javier Pastore, žoga pa se je po biljardu od Cavanija odbila v mrežo.

Foto: Epa Edinson Cavani

Real je kasneje zapravil napad dveh proti enemu, še enkrat več je slabo ustrelil Benzema, nato pa je v 80. minuti prišel zaključni udarec. Po ostri podaji z leve strani je žogo iz peterca slabo izbil Adrien Rabiot, okroglo usnje je prišlo do Casemira, ki je ustrelil na gol, odboj od Marquinhosa pa je na napačni nogi ujel tudi vratarja Areolo.

Gostitelji so bili grogirani, v naslednjih dveh napadih je najprej Vazquez še enkrat zatresel desno vratnico domačega gola, zelo blizu novemu zadetku pa je bil tuti Ronaldo, a je za las zgrešil cilj. Areola se je izkazal še ob strelu Isca.

Liverpool je celotno delo opravil že na prvi tekmi, ko je Porto na njegovi zelenici premagal s kar 5:0. Drugi angleško-portugalski dvoboj se je končal precej bolj miroljubno -brez zadetkov.

Liga prvakov, osmina finala:

PSG : Real Madrid  1:2 (0:0)   /1:3/
Cavani 71.; Ronaldo 51., Casemiro 80.

Liverpool : Porto  0:0   /5:0/

/.../ - izida prvih tekem

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.