Real križari proti naslovu

Foto: Žurnal24 Robinho je mrežo Villareala zatresel dvakrat.
Real Madrid je z zmago na derbiju 21. kola Primere Division proti Villarrealu (3:2) še povečal prednost pred zasledovalci. Barcelona je v Bilbau le remizirala z Athletico (1:1).
Oglej si celoten članek
 

Španija, 21. kolo

Athletic B. : Barcelona 1:1
Deportivo : Valladolid 3:1
R. Santander : Zaragoza 2:2
Espanyol : Betis 1:2
Mallorca : Atletico M. 1:0
Real M. : Villarreal 3:2
Murcia : Levante 2:3
Recreativo H. : Getafe 1:3
Valencia : Almeria 0:1
Sevilla : Osasuna 2:1

Na Santiagu Bernabeu so gledalci videli lepo nogometno predstavo. Real je povedel že v 8. minuti, ko je Guti lepo zaposlil Robinha , ki mu ni bilo težko zatresti mreže Villarreala. Slednji je izenačil že v 15. minuti. Za veselje gostov je poskrbel Giuseppe Rossi . Galaktiki so do novega vodstva prišli v 53. minuti, ko je po zmedi v kazenskem prostoru rumene podmornice z diagonalnim strelom drugi zadetek na tekmi dosegel Robinho . Gostje se niso predali in so do novega izenačenja prišli v 75. minuti, ko je bil natančen Joan Capdevila . Ko se veselje polfinalistov Lige prvakov iz leta 2006 še ni poleglo, so gostitelji še tretjič povedli in s tem dokončno zlomili odpor žilavega Villarreala. Zadel je rezervist Wesley Sneijder .


Lilian Thuram © Action Images

 
Najbližja zasledovalka Madridčanov – Barcelona – je tokrat gostovala pri Athleticu in povedla v 35. minuti, ko je Deco v hitrem protinapadu zaposlil Bojana Krkića . 17-letnik je bil natančen z lepim strelom v daljši vratarjev kot. V drugem polčasu Katalonci niso bili prepričljivi. Baski so do izenačenja prišli v 79. minuti, ko so izvedli hiter protinapad. Ob pritisku Fernanda Llorenteja je podajo s strani v lastno mrežo preusmeril Lilian Thuram . Evropski prvaki iz leta 2006 (44 točk) za večnimi tekmeci iz prestolnice na lestvici zaostajajo velikih devet točk. Tretji je še vedno Villarreal z 38 točkami.

Sledi Atletico Madrid (37), ki je v tem kolu doživel tretji poraz v tednu dni. Juan Arango je že v 21. minuti dosegel zadetek za Mallorco (1:0). Podobna usoda kot rdeče-bele je doletela tudi peti Espanyol (36), ki je pred domačimi gledalci klonil proti Betisu (1:2). Za Andaluzijce, ki so do vseh treh točk prišli v 90. minuti, je odločilni zadetek prispeval Edu . Branko Ilič tokrat ni sodeloval pri zmagi zelenih. Omenimo še remi (2:2) na srečanju med Racingom in Zaragozo. Za gostitelje, ki so šesti (33), je v sodnikovem podaljšku zadel Mohamed Tchite .

Za največji presenečenji kroga pa sta poskrbela Almeria in Levante. Prva je v gosteh premagala Valencio z zadetkom Felipeja Mela v 21. minuti, drugi pa je z uspehom v Murcii (3:2) dosegel šele tretjo zmago v sezoni. Nogometaši iz predmestja Valencie ostajajo na zadnjem mestu lestvice z 12 točkami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.