Real Madrid garal za zmago

Foto: EPA
Foto: EPA
Aktualni evropski prvaki so z obilico težav strli odpor Celte (2:1). Atlético le do remija pri Léganesu (0:0) Valencia je izgubila pri Eibarju (1:0), Sociedad slavil pri Osasuni (0:2).
Oglej si celoten članek

Nogometaši madridskega Reala so v srečanje s Celto krenili brez poškodovanega tria Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Isco, a tudi Galicijci so v prestolnico prišli v precej okrnjeni zasedbi. Čeprav niso blesteli, so aktualni evropski prvaki vseeno prišli do druge prvenstvene zmage (2:1).

V prvem polčasu je imel Real žogo malce več v svoji posesti, še najbližje zadetku je bil Luka Modrić, ki je zadel prečko. Tudi Celta ni bila nenevarna, vendar se je prvi del končal brez zadetkov.

V nadaljevanju je Gareth Bale s prostega strela najprej namučil vratarja Sergia Álvareza, v 60. minuti pa je po priložnosti Marca Asensia in odbitku žogo v mrežo potisnil Álvaro Morata. Slednji je nato v protinapadu zadel še vratnico. A vodstvo je trajalo le sedem minut, potem ko je z 20 metrov Kika Casillo z lepim strelom matiral Fabián Orellana.

Real je krenil v ofenzivo in pritiskal na vrata gostov, ti pa so poizkušali s hitrimi protinapadi. Veliko priložnost je po podaji Lucasa Vázqueza zapravil Bale, v 81. minuti pa je še eno asistenco Vázqueza z natančnim udarcem z razdalje unovčil Toni Kroos in prinesel zmago.

Le remi za Oblaka

Madridski Atlético tudi na drugi ligaški tekmi sezone ni prišel do zmage. V jugozahodnem madridskem predmestju mu je točko vzel novinec Léganes (0:0), ki ostaja neporažen. Jan Oblak je celotno tekmo branil gostujoča vrata, veliko dela ni imel.

Atlético je v prvem polčasu največjo priložnost zapravil prek Antoina Griezmanna, v drugem pa sta zapretila Kévin Gameiro in Fernando Torres, v vseh primerih se je izkazal domači čuvaj mreže Jon Serantes.

Drugi poraz Valencie

Še drugič je svoje navijače razočarala Valencia, tokrat je izgubila na gostovanju v Eibarju (1:0). Edini gol je v 62. minuti zabil Pedro León, potem ko je najprej zgrešil enajstmetrovko.

Na baskovskem dvoboju v Pamploni je do prvih točk v letošnji sezoni prišel Real Sociedad (0:2). V zaključku prvega dela je goste v vodstvo popeljal Juanmi, v drugem polčasu je končni izid z avtogolom postavil Unai García.

La Liga, 2. kolo:

Real Madrid - Celta Vigo 2:1 (0:0)
Morata 60., Kroos 81.; Orellana 67.

Leganés - Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Eibar - Valencia 1:0 (0:0)
León 62.

Osasuna - Real Sociedad 0:2 (0:1)
Juanmi 45., García 81./ag

Real Betis - Deportivo La Coruña 0:0 (0:0)

Espanyol - Málaga 2:2 (1:0)
Moreno 28., 61.; Llorente 67., Charles 90.

Nedelja:
Alavés - Sporting Gijón
Las Palmas - Granada
Athletic Bilbao - Barcelona
Villarreal - Sevilla

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.