Real na BvB, Barça z Atléti, Bayern proti Man Unitedu

Foto: EPA Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Real Madrid listek Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Borussia Dortmund listek Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA PSG listek Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Chelsea listek Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Manchester United listek Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Bayern listek Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino Foto: EPA Uefa Liga prvakov žreb Luis Figo Gianni Infantino
Luís Figo in Ciro Ferrara sta skrojila usodo evropskih nogometnih velikanov na žrebu v Nyonu.
Oglej si celoten članek

V igri za najbolj prestižno klubsko lovoriko je ostalo še osem evropskih velikanov. Mnenje številnih je, da je letošnja izvedba Lige prvakov postregla z morda najboljšo zasedbo četrtfinalistov. V igri so klubi iz štirih različnih držav. Trije prihajajo iz Španije, po dva iz Anglije in Nemčije in eden iz Francije.

Za žreb ni bilo nobenih omejitev, vloge nosilca ni bilo, med seboj sta se lahko pomerila tudi kluba iz iste države. Prve tekme četrtfinala se bodo igrale 1. in 2. aprila, povratne teden dni kasneje. Žreb polfinala bo 11. aprila. 

Figo spet združil Barço in Atléte

Žreb je opravil Luís Figo, ambasador letošnjega finala, ki se bo igral na stadionu Luz v Lizboni. Nekdanji portugalski reprezentant je najprej izvlekel kroglico z listkom Barcelone, Katalonce je žreb združil z madridskim Atléticom. Moštvi sta se v letošnji sezoni pomerili že trikrat, vedno je bil izid izenačen. V španskem superpokalu je bilo 1:1 na stadionu Vicente Calderón in 0:0 na Camp Nou. Prvenstvena tekma v Madridu se je razpletla brez zadetkov. 

Naslednji par je Real Madrid - Borussia Dortmund. Tekmeca sta se spopadla že v lanskem polfinalu, takrat so bili uspešnejši Nemci. Na Westfallestadionu je bilo 4:1 za BvB, v Madridu pa 2:0 za Kastiljce. Vse štiri gole na lanski prvi tekmi je zabil Robert Lewandowski, ki bo na prvem obračunu tokrat manjkal zaradi rumenih kartonov. Ekipi sta se pomerili tudi v lanskem skupinskem delu.

Težko delo za Angleže

Paris Saint-Germain se bo pomeril s Chelseajem. Francozi so lani izpadli v tej fazi tekmovanja proti Barceloni, v osmini finala so zlahka ugnali Bayer Leverkusen. Angleži so aktualni zmagovalci Evropske lige, v osmini finala niso imeli težav z Galatasarayem.

Zadnji par je Manchester United - Bayern. Spomini na legendarni finale leta 1999 na Camp Nouu so še živi, a tokrat so vloge povsem drugačne. Bavarci so aktualni evropski prvaki, ki prvenstvene dvoboje lahko igrajo z veliko rezervisti, saj so v Nemčiji nimajo konkurence. Angleži preživljajo najtežjo sezono v zadnjih 25 letih, pogoreli so že na vseh frontah, razen na evropski.  

Odzivi po žrebu:

Hans-Joachim Watzke, športni direktor Borussie Dortmund:
"Tokrat bi si za spremembo želel kakšne druge ekipe. Z Madridom smo že lani igrali štirikrat. Kljub temu se že veselimo obračuna."

Matthias Sammer, športni direktor Bayerna:
"Ob dobrem dnevu je Manchester United zelo nevaren. Moramo storiti vse, da ne bodo imeli dveh dobrih dnevov proti nam."

Philipp Lahm, kapetan Bayerna:
"Ne smemo dovoliti, da bi nas trenutna uvrstitev Uniteda na prvenstveni lestvici zavedla. V Manchester bomo odpotovali z namenom, da igramo napadalen nogomet in da dosežemo nekaj golov."

Emilio Butragueño, direktor Reala:"Lani smo štirikrat igrali z Dortmundom in bili so zelo močni. Vem, da v letošnji sezoni v ligi ne igrajo tako dobro, a se zavedamo, da bodo še vedno zelo težko premagljiv nasprotnik."

Clemente Valverde, direktor Atlética:
"Dobili smo Barço in iskali bomo pot v nadaljevanje tekmovanja. Smo ekipa, ki svoje delo bazira na solidarnosti in vztrajnosti in bomo neugoden nasprotnik za vsakogar."

John Alexander, glavni sekretar Manchester Uniteda:"Gre za vznemirljiv obračun. Bayern je fantastična ekipa, a mi bomo črpali našo moč iz predstave, ki smo jo pokazali proti Olympiacosu."

Ron Gourlay, direktor Chelseaja:"Imamo vrhunsko moštvo in vemo, da nas pri PSG čakajo igralci z veliko individualne kvalitete."

Cesc Fàbregas, vezist Barcelone:"Čas je za spopad z najbolje pripravljeno ekipo v Evropi - z Atléti!

Juve za domači finale proti Lyonu

V drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju je zasedba bolj pisana. Po dva kluba v Evropski ligi imajo še Portugalci in Španci, po enega pa Italijani, Švicarji, Nizozemci in Francozi. Finale Evropske lige bo gostil Torino, oziroma Juventus Arena.

Prve tekme četrtfinala se bodo igrale 3. aprila, povratne pa 10. aprila. Polfinalne tekme bodo na sporedu 24. aprila in 1. maja, finale v prestolnici Piemonta pa 14 maja.

Pari četrtfinala Evropske lige:

AZ Alkmaar - Benfica 
Lyon - Juventus
Basel - Valencia 
Porto - Sevilla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.