Real naj bi se že dogovoril za prihod novega Galaktika

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstrijec naj bi z Belim baletom podpisal štiriletno pogodbo, katera naj bi začela veljati poleti, ko mu poteče aktualna z Bayernom.
Oglej si celoten članek

1. januar velja za najpomembnejši datum v letu nogometašev, ki jim poleti poteče pogodba s trenutnim klubom. Gre namreč za dan, ko lahko uradno začnejo pregovarjati z drugimimoštvi, katerim se lahko poleti priključijo, ne da bi slednji morali plačati kakšno odškodnino.

Real Madrid po pisanju španske Marce ni izgubljal časa ter se je takoj vrgel na lov za Davidom Alabo, ki je jeseni odbil podaljšati pogodbo s svojim trenutnim klubom, Bayern Münchnom.

Foto: Profimedia Bayern München

Bavarci so mu nudili plačo kar 200.000 evrov na teden, a si je Avstrijec zaželel nove sredine ter je ponudbo zavrnil, zdaj pa naj bi bil celo za nižji znesek pripravljen podpisati z Realom.

Marca namreč navaja, da sta v prvih dneh novega leta Real in Alaba že uspela dogovoriti vse podrobnosti prestopa in da je celotna zadeva že zaključena, čaka se le še na uradno potrditev kluba.

Po pisanju Marce naj bi se Kraljevski klub z Alabo dogovoril za štiriletno pogodbo, s plačo 10 milijonov evrov na leto, kar na teden znese 193.000 evrov.

"Veliko smo pregovarjali. Vedno smo želeli podaljšati sodelovanje. Nazadnje smo se sestali v oktobru, a neuspešno. Od takrat dalje več nismo komunicirali. Če sem iskren, smo zelo veliko vložili v razgovore z njegovim očetom ter tudi njegovim menedžerjem Pinijem Zahavijem. Vse je bilo dogovorjeno, David bi zgolj moral reči: 'da', a se to ni zgodilo," je situacijo s svojim zvezdnikom novembra pojasnil predsednik Karl-Heinz Rummenige.

Real naj bi se po pisanju Špancev že takrat odločil, da bo postal eden izmed najboljših obrambnih nogometašev na svetu njihova glavna tarča, saj se ne zgodi vsak dan, da lahko takšnega nogometaša v klub pripelješ celo brezplačno. Real se je zavedal, da snubcev ne bo manjkalo, zato si je želel čim hitreje zagotoviti Avstrijčev podpis.

Foto: Profimedia David Alaba

Alaba je sicer za Bavarce zbral kar 404 nastope, na katerih je zbral 32 zadetkov. Devetkrat je osvojil naslov državnega prvaka Nemčije, katerim je dodal šest DFB pokalov ter tri Nemške superpokale. Dvakrat je osvojil tudi Ligo prvakov ter enkrat Svetovno klubsko prvenstvo.

Kariero je sprva začel na sredini igrišča, ker pa se je najbolje znašel na levi strani, so ga kmalu preoblikovali v levega bočnega branilca, medtem ko v zadnjih letih igra predvsem na položaju centralnega branilca.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.