Real ostal živ po velikem preobratu

Foto: Epa
Foto: Epa
Po tekmi v španski prestolnici še vedno ni znan prvi udeleženec zaključnega turnirja.
Oglej si celoten članek

Košarkarji madridskega Reala so dobili tretjo tekmo četrtfinala Evrolige proti Anadolu Efesu (80:76) in znižali zaostanek v zmagah na 1:2. Četrta tekma bo v četrtek znova v španski prestolnici, morebitna peta in odločilna pa naslednji teden v Turčiji.

Real Madrid je na uvodnih tekmah v Carigradu dvakrat visoko izgubil, v domači dvorani pa je kljub odsotnosti prvega strelca in skakalca moštva Walterja Tavaresa pripravil presenečenje. Desetkratni evropski prvaki so v zadnjih minutah z delnim izidom 17:2 nadoknadili zaostanek 61:74 ter podaljšali serijo na tri zmage.

Sergio Llull je dosegel 20 točk, od tega 13 v zadnji četrtini, ki jo je Real Madrid dobil z 32:18. V zadnjih desetih minutah so izbranci trenerja Pabla Lasa dosegli štiri točke več kot v prvem polčasu. Pri Efesu je izstopal Vasilije Micić z 29 točkami.

ABA Pirova zmaga Olimpije, Mornar zadal smrtni udarec

V sredo so na sporedu ostali četrtfinali; CSKA vodi proti Fenerbahçeju 2:0, prav tako Armani Milano proti Bayernu, dvoboj med Barcelono in Zenitom pa je izenačen na 1:1.

Evroliga, četrtfinale (tretje tekme):

Real Madrid - Anadolu Efes 80:76 (15:15, 13:23, 20:20, 32:18)  /1:2/
Llull (7 as) 20; Micić (6 as) 29.

SREDA:
Zenit St. Peterburg - Barcelona  /1:1/
Fenerbahçe - CSKA Moskva  /0:2/
Bayern München - Olimpia Milano  /0:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.