Real osvojil evropsko krono

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Reala iz Madrida so evropski prvaki. V finalu zaključnega turnirja, ki je potekal prav v Madridu, so premagali Olympiacos z 78:59 (15:19, 35:28, 53:46). Za Špance je to deveti naslov evropskega klubskega prvaka, prvi po dvajsetih letih.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je z devetim naslovom povečal prednost pred najbližjimi zasledovalci. Po šest naslovom imata CSKA Moskva in Panathinaikos, res pa je, da je večina naslovom Reala z močno zaprašeno letnico. Pred 1995 so slavili še 1980, 1978, 1974, 1968, 1967, 1965 in 1964. V finalu, ki ga je sodil tudi slovenski sodnik Saša Pukl, je bil najboljši posameznik Reala Jaycee Carroll s 16 točkami.

Gostitelji zaključnega turnirja so zasluženo prišlo do naslova. Zanje je bi to tretji zaporedni finale evrolige; lani so po podaljšku izgubili z Maccabijem, dve leti nazaj pa jih je premagal prav Olympiacos.

V tekmi za tretje mesto je CSKA Moskva premagal turški Fenerbahče s 86:80 (27:13, 48:24, 66:55). S tem so ruski košarkarji petič v zgodovini tretje mesto v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Real je dodobra izkoristil prednost domačega igrišča. Osvojil je tudi naslov v mladinski kategoriji. Med najboljšimi posamezniki pri Realu je bil 16-letni Ljubljančan Luka Dončič, ki je v finalu proti Crveni zvezdi dosegel 14 točk, 11 skokov in pet podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.