Real oznanil okvirno ceno: 150 mio. €

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški The Sun poroča, da je v Madridu vse bolj ali manj pripravljeno na odhod Cristiana Ronalda. Portugalski napadalec še vedno ni podaljšal pogodbe z Realom, neuradno pa se govori, da bo poleti zahteval prestop v drug nogometni klub.
Oglej si celoten članek

Angleški mediji vse glasneje namigujejo, da naj bi Cristiano Ronaldo poleti zapustil Real Madrid, kot najverjetnejša destinacija pa se omenja Manchester United, kjer je Portugalec že igral od leta 2003 do 2009. Naklonjenost Ronaldovi vrnitvi na Old Trafford sta že izrazila Sir Alex Ferguson in Patrice Evra, The Sun pa dodaja, da CR7 že 11 mesecev čaka na novo ponudbo Reala, ki pa je še vedno ni dočakal.

Foto: EPA cristiano ronaldo Angleški časopis razkriva, da naj bi Real prvemu zvezdniku ekipe obljubil šestletno pogodbo in zajetno zvišanje plače, vendar obljube do današnjega dne ni izpolnil. Ronaldova pogodba poteče leta 2015, medtem ko njegova odkupna klavzula znaša kar milijardo evrov. Če se bo Portugalec nepreklicno odločil za odhod, Realu ne bo prestalo drugega, kot da zmanjša začetno ceno. Vrnitve na Old Trafford si želi tudi Ronaldo, aktualni španski prvaki pa naj bi že postavili okvirno ceno: 150 milijonov evrov. ''Bolje kot leta 2015, ko bo Ronaldo na voljo zastonj,'' je zapisal The Sun.

Še eden izmed razlogov, ki govori v prid Ronaldovemu odhodu iz Madrida, je tako imenovani Beckhamov zakon, ki Portugalcu omogoča, da plačuje 24 odstotkov davka na svoj dohodek. Ob spremembi zakonodaje bi davek narasel na 52 odstotkov, kar pomeni, da bi moral Real občutno povečati Ronaldovo plačo.
Manchester United je poleti s prodajo desetih odstotkov kluba zaslužil 183 milijonov evrov. Polovico denarja so lastniki kluba porabili za poravnavo dolgov, v klubu pa stremijo tudi k podpisu zvezdniške pogodbe, ki bi nedvomno razveselila podpornike rdečih vragov.

Real potrebuje okrepitve? 63 % da, 37 % ne.

V anketi spletnega portala As.com kar 63 odstotkov vprašanih meni, da Real Madrid v januarskem prestopnem roku potrebuje okrepitve. Na drugi strani pa je 37 odstotkov bralcev prepričanih, da ekipa ne potrebuje dodatnih moči.

Foto: EPA jose mourinho V anketi je sodelovalo 40 tisoč bralcev, njihovo mnenje pa po vsej verjetnosti ne bo vplivalo na odgovorne može Reala, saj je Mourinho že naznanil, da klub ne načrtuje novih okrepitev, medtem ko na Bernabéuu ostaja Brazilec Kaká. Ta je bil prav tako predmet glasovanja; 52 odstotkov vprašanih meni, da Kaká ostaja v Madridu, 48 odstotkov pa, da so Brazilcu šteti dnevi. Njegov odhod bi morebiti lahko izboljšal razmere na relaciji Real Madrid – Cristiano Ronaldo, saj bi Portugalcu s tem lahko povišali dohodek.

Real je v letošnji sezoni utrpel dva velika in predvsem dolgoročna udarca. Brazilec Marcelo še vedno okreva po poškodbi desne noge, v začetku novembra pa se je resno poškodoval še Gonzalo Higuaín, ki je natrgal tetivo. Argentinčevo okrevanje traja dlje, ko so sprva pričakovali.

Mou pomirili Péreza

José Mourinho je pred odhodom na Portugalsko, kjer z družino preživlja božično-novoletne praznike, predsednika Reala Florentina Péreza pomiril z obljubo: ''Stvar bomo spreobrnili.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.