Real podučil Dinamo, City pred izpadom!

Foto: EPA Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Jurčić Mourinho Foto: EPA Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Benzema Foto: EPA Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Benzema Xabi Alonso Coentrao Callejon Özi Foto: EPA Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Callejon Foto: EPA Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Kelava Higuain Foto: EPA Real Madrid Dinamo Zagreb Liga prvakov Vida Özil Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Fabio Capello Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Cavani Toure Lescott Džeko Kolarov Hamšik Ma Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Cavani Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Cavani Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Mancini Toure Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Džeko Campagnaro Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Inler Balotelli Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Milner Gargano Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Toure Gargano Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Balotelli Foto: EPA Manchester United Benfica Liga prvakov Alex Ferguson Foto: EPA Manchester United Benfica Liga prvakov Nani Garay Foto: EPA Trabzonspor Inter Milan Liga prvakov Berbatov Aimar Javi Garcia Foto: EPA Manchester United Benfica Liga prvakov Artur Foto: EPA Bayern München Villarreal Liga prvakov Ribery Kroos Gomez Alaba Foto: EPA Bayern München Villarreal Liga prvakov Gomez Ribery Foto: EPA Bayern München Villarreal Liga prvakov Robben Gaspar Foto: EPA Trabzonspor Inter Milan Liga prvakov Milito Foto: EPA Trabzonspor Inter Milan Liga prvakov Alvarez Foto: EPA Trabzonspor Inter Milan Liga prvakov Zarate
Real Madrid je proti Dinamu Zagrebu podrl celo vrsto rekordov Lige prvakov, na koncu pa dobil dva gola in se ustavil pri 6:2. Zagrebčani so prvič zadeli, Madridčani pa so prejeli prva zadetka v skupinskem delu. Bogati Manchester City se je po porazu v Neaplju znašel na robu izpada (2:1). Benfica je na Old Traffordu zadržala Manchester United, ki bo za uvrstitev v osmino finala še trepetal, Portugalci pa so tja že uvrščeni (2:2).
Oglej si celoten članek

Če je podpredsednik Dinama Zagreba, kontroverzni Zdravko Mamić, še pred mesecem dni razlagal, kako je po tekmi Reala Madrida in Villarreala od dobre igre Madridčanov dobil drisko, potem lahko po torkovi tekmi Reala in Dinama na Santiagu Bernabéu samo upamo, da so bili toaletni prostori madridskega stadiona dobro založeni. Varovanci Joséja Mourinha so tudi brez Cristiana Ronalda in Ikerja Casillasa, ki sta čakala na klopi, povsem povozili modre in jim samo v prvih dvajsetih minutah zabili štiri gole, kar je bil le eden v seriji rekordov torkove noči. Zagrebčani so pred koncem tekme le rešili nekaj ponosa in z goli Fatosa Bequiraja in Ivana Tomečaka Realu zabili prva zadetka v letošnjem skupinskem delu, kjer so tudi sami zabili šele prvič.

Vse se je začelo že v 83. sekundi tekme, ko je Francoz Karim Benzema zabil najhitrejši gol za Real v zgodovini kluba, ko gre za tekme v Ligi prvakov. Dinamovcem je grozila prava katastrofa, ko sta José Callejón in Gonzalo Higuaín zabila še pred začetkom desete minute srečana, Real pa je na polčas odšel s prednostjo štirih golov, ko je zadel še Mesut Özil. Vratar Ivan Kelava je bil daleč najboljši posameznik gostov na zelenici, kljub temu pa sta ga do konca tekme še drugič premagala Benzema in Callejón, preden sta Bequiraj in Tomečak zabila gol rezervnemu vratarju Antoniu Adánu za končnih 6:2.

In še rekordi Reala: poleg najhitrejšega gola Benzemaja so postali prva ekipa, ki je v devetih minutah tekme zabila tri gole v Ligi prvakov in prva ekipa, ki je v 20 minutah zabila štiri. S tem so podrli rekord Monaca iz leta 2000 (26 minut), Mourinho pa je postavil še en rekord kar ob polčasu. Še noben trener v zgodovini LP namreč pred začetkom drugih 45 minut ni opravil - treh menjav!

Matador Cavani poslal City na rob prepada

Edinson Cavani je z dvema goloma Manchestru Cityju spet začaral vročekrvno domače občinstvo na stadionu San Paolo in prinesel veliko zmago Napoliju, s katero so italijanski sinjemodri prehiteli angleške in za napredovanje v osmino finala potrebujejo le še zmago nad zadnjim Villarrealom. City je prevladoval na tekmi, ki jo je skupaj s svojimi pomočniki vodil slovenski sodnik Damir Skomina, toda več od izenačujočega gola Maria Balotellija jim ni uspelo.

Napoli je povedel po podaji iz kota v 18. minuti, ko je Cavani zadel iz praktično nemogočega položaja s pomočjo dveh branilcev Cityja in premagal vratarja Joa Harta na njegovi bližnji vratnici. Balotelli sicer ni odigral svoje najboljše tekme, je pa izkoristil napako obrambe in ubranjeni strel vratarja Morgana De Sanctisa iz neposredne bližine le porinil v mrežo. City je sicer prevladoval, toda Napoli je bil tisti, ki je povedel kmalu po začetku drugega polčasa.

Foto: EPA Napoli Manchester City Liga prvakov Cavani Ezequiel Lavezzi je na levi zaposlil Andreo Dosseno, slednji pa je v sredini kazenskega prostora našel Cavanija, ki je žogo brez oklevanja poslal za Hartov hrbet. Napoli se je do konca sicer večinoma branil, a je Cityju povzročal celo vrsto težav iz protinapadov, kjer bi kmalu zadel Lavezzi, Marek Hamšik pa je stresel vratnico. City bo moral na zadnji domači tekmi skupinskega dela premagati že uvrščeni (in že prvi) Bayern München, medtem ko Napoli ne sme premagati Villarreala.

Bayern na Allianz Areni ni imel veliko težav s Španci, ki so po vodilnih zadetkih Francka Ribéryja in Maria Gómeza v drugem polčasu sicer znižali prek Jonathana de Guzmana, a je Ribéry nato hitro pogasil vse upe po morebitni prvi točki nasedle rumene podmornice.

Inter naprej brez boja, United bo še čakal

Po zmagi Lilla nad moskovskim CSKA (2:0) je Inter vozovnico za osmino finala dobil že pred večerno tekmo pri Trabzonsporju. Še dobro, saj so Turki povsem zasenčili zmagovalce iz leta 2010, ki pa so povedli iz praktično edine prave akcije, ko je lepo argentinsko kombinacijo z Diegom Militom v gol spremenil Ricardo Alvarez. Domači so več kot zaslužen gol (v strelih na gol je bilo ob koncu tekme 19:7) zabili že pet minut kasneje, ko je vratarja Julia Cesarja s pomočjo prečke pomagal Halil Altintop.

Manchester United po remiju na Old Traffordu proti Benfici (2:2) na zadnji tekmi pri Baslu ne sme izgubiti, saj bi se rdeči vragi v nasprotnem primeru morali zadovoljiti z igranjem v Evropski ligi. United tako kot na zadnjih nekaj tekmah ni navdušil in zaostal že po treh minutah igre, ko je Phil Jones preusmeril predložek Portugalcev za hrbet vratarja Davida de Gee. Nevidni Dimitar Berbatov je po pol ure igre le izenačil, rdečim vragom pa se je še kako poznala odsotnost poškodovanega Wayna Rooneyja. Škotski reprezentant Darren Fletcher je v 59. minuti sicer razveselil Old Trafford, ki pa je moral spet utihniti že v naslednjem napadu Benfice, ko je De Geo premagal Pablo Aimar.

Liga prvakov, 5. kolo, ob 20.45:

Skupina A

Bayern München : Villarreal 3:1 (2:0)
Ribéry (3, 69), Gómez (24); De Guzman (50)

Napoli : Manchester City 2:1 (1:1)
Cavani (17, 49); Balotelli (33)

Lestvica: 1. Bayern 13 točk*, 2. Napoli 8, 3. Manchester City 7, 4. Villarreal 0.

Skupina B

CSKA Moskva : Lille 0:2 (0:0)
V. Berezucki (49/a.g.), Sow (64)

Trabzonspor : Inter 1:1 (1:1)
Altintop (23); Alvarez (18)

Lestvica: 1. Inter 10 točk*, 2. Trabzonspor 6, 3. Lille 5, 4. CSKA 5.

Skupina C

Manchester United : Benfica 2:2 (1:1)
Berbatov (30), Fletcher (59); Jones (3/a.g.), Aimar (60)

Otelul Galati : Basel 2:3 (0:3)
Giurgiu (75), Antal (81); Frei (10, 14), Streller (37)
Skubica (Galati) ni bilo v ekipi.

Lestvica: 1. Benfica 9 točk*, 2. Manchester United 9, 3. Basel 8, 4. Otelul Galati 0.

Skupina D

Lyon : Ajax 0:0

Real Madrid : Dinamo Zagreb 6:2 (4:0)
Benzema (2, 66), Callejón (7, 50), Higuaín (9), Özil (20); Bequiraj (81), Tomečak (90)

Lestvica: 1. Real Madrid 15 točk*, 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Dinamo 0.
* - že v osmini finala

Manchester United: De Gea, Fabio Da Silva, Jones, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Fletcher, Nani, Young, Berbatov. Subs: Lindegaard, Giggs, Smalling, Park, Hernandez, Rafael Da Silva, Gibson.
Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson, Witsel, Javi Garcia, Bruno Cesar, Aimar, Rodrigo Moreno, Gaitan. Subs: Eduardo, Amorim, Cardozo, Nolito, Nelson Oliveira, Matic, Miguel Vitor
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.