Real razsvetlil Vallecas z dvema goloma

Foto: EPA Arbeloa Benzema Rayo Vallecano Real Madrid Liga BBVA Španija španska liga Foto: EPA Di Maria Dominguez Rayo Vallecano Real Madrid Liga BBVA Španija španska liga Foto: EPA Ruben Modrić Rayo Vallecano Real Madrid Liga BBVA Španija španska liga
Real Madrid je dan kasneje kot je bilo predvideno dobil mestni derbi proti Rayu Vallecanu (2:0). Na obrobju mesta, v okrožju Vallecas, sta za zmago zadela Karim Benzema v prvem in Cristiano Ronaldo iz enajstih metrov v drugem polčasu. Povratek Sergia Ramosa.
Oglej si celoten članek

José Mourinho ni spreminjal že dan prej objavljene postave, tako da se je med prvih enajst Real Madrida vrnil izobčeni branilec Sergio Ramos, na sredini igrišča pa sta poleg Xabija Alonsa spet začela Michael Essien in Luka Modrić. Real je prevladoval, vodilni gol pa zabil v 13. minuti, ko je po kotu Raya Vallecana krenil v silovit protinapad.

Sobotne tekme: Barça do treh točk v končnici

Z leve strani kazenskega prostora je pred vrata izvrstno podal Ángel Di María, žogo pa je iz neposredne bližine v mrežo potisnil Karim Benzema. Po sezoni brez golov je bil to že drugi gol na zadnjih dveh tekmah za Francoza, ki je bil natančen že med tednom proti Manchester Cityju. Domači so ob kar nekaj zapravljenih priložnostih Reala, poleg Benzemaja je bil "krivec" tudi Modrić, najresneje zapretili v 34. minuti, ko je strel z golove črte izbil Xabi Alonso.

Na začetku drugega polčasa je Álvaro Arbeloa povsem nerazumljivo vračal žogo Ikerju Casillasu in jo podaril Leu, a je napadalcu Raya pred španskim vratarjem ni uspelo ustaviti. Benzema je v 59. minuti stekel sam proti vratom domačih in zabil za 2:0, sodniki pa so po čudni odločitvi razveljavili zadetek zaradi prekrška nad Di Marío na sredini igrišča.

Brez bleščeče predstave do zmage

Rayo se ni predajal in nekajkrat nevarno zapretil po prekinitvah, strel Joséja Carlosa z roba kazenskega prostora pa je v 63. minuti zletel za las čez Casillasova vrata. Tekma je bila dokončno odločena sedem minut kasneje, ko je predložek Cristiana Ronalda v kazenskem prostoru z roko zaustavil Jordi Amat, Portugalec pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Ronaldo je že v enem naslednjih napadov zapravil neverjetno priložnost, ko je iz le nekaj metrov nezainteresirano stresel prečko praznega gola po podaji rezervista Gonzala Higuaína. Zaradi nepotrebno ostrega starta nad Mesutom Özilom, še enim Mourinhomvim rezervistom na ponedeljkovi tekmi, je bil v sodnikovem podaljšku zaradi drugega rumenega kartona izključen José Manuel Casado.

"Sabotaža" derbi pustila v temi

Rayo in Real bi se morala sicer pomeriti že v nedeljo ob 21.30, a so tekmo zaradi sabotaže na stadionu Teresa Rivero prestavili na ponedeljek. "Utrpeli smo sabotažo. Nekdo je prerezal kable, ki napajajo reflektorje. To ni normalno," je bentil Martin Presa, predsednik kluba, ki domuje v madridski soseski Vallecas, znani tudi po tem, da so se v času "generalissima" Franca tam zbirali "oporečniki" (beri režimu neljubi umetniki, intelektualci, aktivisti ...).

Policija začela preiskavo

V ponedeljek okrog 11. ure je madridska policija obiskala "mesto zločina", ga fotografirala in s tem začela tudi preiskavo neljubega dogodka. Madridski Real si je na čelu s trenerjem  Mourinhom želel, da bi tekmo odigrali ob 17.00, a je Rayev trener Paco Jémez uspel z argumentom, da takrat navijači njegovega kluba ne bodo mogli na stadion zaradi delovnih obveznosti.

Nedeljski spored sta sicer odprli ekipi Mallorce in Valencie. Na Balearih so bili uspešnejši domačini; Valencia tako ostaja pri zgolj petih točkah, a to je tudi posledica težkega razporeda na začetku sezone. Drugo moštvo iz Valencie, Levante, je na stadionu Ciudad de Valencia do treh točk proti Real Sociedadu prišel potem, ko je še dvajset minut pred koncem zaostajal.

Atlético Madrid si je domačo zmago nad Valladolidom zagotovil z dvema goloma v prvem polčasu, Athletic Bilbao pa na svojem San Mamesu spet ni našel poti do zmage, udeleženka Lige prvakov Málaga je zadržala začetni rezultat 0:0.

Španska liga, 5. kolo:

Real Zaragoza : Osasuna 3:1 (2:1)
Postiga (4), Copoví (45/a.g.), Apono (71/11-m); Armenteros (30)

Celta Vigo : Getafe 2:1 (0:0)
Fernandez (57), Park (68); Barrada (59)

Real Betis : Espanyol 1:0 (0:0)
Paulao (18)

Barcelona : Granada 2:0 (0:0)
Xavi (87), Borja Gómez (90/a.g.)

Mallorca : Valencia 2:0 (1:0)
Víctor (8), Arizmendi (55)

Levante : Real Sociedad 2:1 (0:1)
Barkero (70-11m), Martins (86); Zurutuza (23)

Atlético Madrid : Valladolid 2:1 (2:0)
Godin (31), Falcao (45-11m); Bueno (55)

Athletic Bilbao : Málaga 0:0

Rayo Vallecano : Real Madrid 0:2 (0:1)
Benzema (13), Ronaldo (70/11-m)
RK: Casado (90)

Deportivo La Coruña : Sevilla 0:2 (0:0)
Negredo (75), Rakitić (83)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.