Real skriva številke: Bale stal več kot Ronaldo?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Španski dnevnik AS tudi v svoji sobotni izdaji trdi, da je Gareth Bale že postal novi član Real Madrida. V petek zvečer naj bi tudi prekinil pogodbo s Tottenhamom.
Oglej si celoten članek

Uradne potrditve še vedno ni, toda po prepričanju športnega dnevnika AS je Gareth Bale nekaj manj kot 24 ur že novi član Real Madrida, potem ko sta kluba v petek popoldne sklenila dogovor o prestopu velškega zvezdnika, slednji pa je prekinil pogodbo s Tottenhamom.

Po pisanju španskih kolegov bo v kraljevi prestolnici zaslužil sedem milijonov evrov neto in dobil še 60 % denarja, ki se bo na račun kluba stekal po zaslugi njegovih sponzorskih povezav. Podpisal naj bi šestletno pogodbo.

101 ali 91?

Tottenham je v petek spet pustošil po evropski tržnici, prišli so Erik Lamela, Christian Eriksen in Vlad Chiriches, a se je v klubskih pisarnah zglasil tudi Bale, ki naj bi se dogovoril za prekinitev pogodbe. Z Otoka še naprej prihajajo poročila o najdražjem prestopu v zgodovini nogometa, 101 milijona evrov vredni operaciji, a Real trdi, da je plačal zgolj 91 milijonov.

Bale naj bi kot prvi nogometaš Reala v zgodovini dobil več kot 50 % sponzorskega denarja – Ronaldo denimo dobi le 40 %, a med čakanjem na novo pogodbo že nekaj časa pritiska za zvišanje te številke.

Klub v stanju popolne mobilizacije

"Mašinerija kluba je pripravljena v vseh oddelkih. Prizorišče predstavitve v častni loži je pripravljeno že devet dni, zdravniki kluba imajo odprt telefon 24 ur na dan, ker bi lahko v vsakem trenutku morali opraviti pregled, pripravljene pa so tudi majice s številko enajst. Odvetniki obeh strani so v petek zgladili še nekaj podrobnosti glede pokroviteljev in menjalnega tečaja," piše AS.

S prihodom Bala je Real pred novo sezono zapravil že 181 milijonov evrov (ali 171, če verjamemo klubskim številkam). Valižan bo po Davidu Beckhamu, Michaelu Ownu, Stevu McManamanu in ostalih 13. Otočan pri belem baletu ter prvi Valižan. V Španijo naj bi prispel že v soboto, a se mora že v torek zglasiti na pripravah reprezentance v Cardiffu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:43 31. Avgust 2013.

    ...mene zanima, po čem ali kako določijo tako vrednost človeka ?? ...idiotizem!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.