Real tokrat prepričljivejši od Barce

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Barcelona je v 7. kolu Primere Division z zadetkom Adriana v gosteh z 1:0 ugnala Sporting Gijon in se prebila na prvo mesto na lestvici. Real Madrid pa je bil s 4:0 v gosteh boljši od Espanyola. S hat-trickom se je izkazal Gonzalo Higuaín.
Oglej si celoten članek

Po 7. kolu Primere Division se stvari počasi le postavljajo na svoje mesto, Barcelona in Real Madrid pa prevzemata vodilne položaje na lestvici. Katalonci so tako po novi zmagi prevzeli prvo mesto s 14 točkami, kolikor so jih kar nekoliko presenetljivo na drugem mestu zbrali tudi nogometaši Levanteja, nato pa so na tretjem mestu s točko manj že galaktiki.

Higuain Realov junak v Barceloni

Beli balet se je v 7. kolu odpravil v Barcelono, a ne k večnim rivalom in gorečim sovražnikom, temveč k Espanyolu. Čeprav gostovanja Reala v prestolnici Katalonije nikoli niso lahka, so Cristiano Ronaldo in soigralci brez večjih težav vknjižili novo zmago. Pri zmagi s 4:0 je imel glavno besedo Gonzalo Higuain, ki je dosegel hat-trick. Argentinec je mrežo Espanyola načel v 17. minuti po podaji Ronalda, svoj šov pa nadaljeval v 66. minuti, ko je izkoristil podajo Alvara Arbeloe in zadel z močnim strelom. V zaključku srečanja je zmago Reala potrdil še v lanski sezoni igralec Espanyola Jose Callejon. Minuto pred koncem rednega dela pa je končni izid postavil "Pipita".

Barca z enim zadetkom do zmage in vodstva

Barcelona tokrat ni blestela in mrežo Sportinga ni napolnila do vrha, a kljub temu prišla do novih treh točk in vodstva na lestvici. Pep Guardiola je nekoliko premešal postavo, manjkal pa je tudi poškodovani Cesc Fabregas, kar se je očitno precej poznalo v igri Barcelone. Domači so namreč dodobra namučili goste iz Katalonije, a kaj več od minimalnega poraza niso uspeli iztržiti. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 12. minuti, ko je po strelu Xavija odbito žogo v mrežo pospravil Adriano in tudi postavil končni izid. Aktualni prvaki so tako prišli do letošnje prve gostujoče zmage v prvenstvu.

Valencia
je med tednom na Mestalli v Ligi prvakov igrala neodločeno proti Chelseaju, tokrat pa so z zadetkom Sergia Canalesa že v četrti minuti v 7. kolu Primere Division na kolena spravili Granado. Do nove zmage so prišli tudi nogometaši Malage, ki so s 3:2 odpravili Getafe. Zmagoviti zadetek je šele v 92. minuti z atraktivnimi škarjicami zabil Julio Baptista. Očitno pa sape počasi zmanjkuje nogometašem Reala iz Betisa, ki so nekaj časa veljali za najprijetnejše presenečenje letošnjega španskega prvenstva in so tudi vodili na lestvici. V 7. kolu so klonili še drugič zapored, potem ko jih je na domačem igrišču z 1:0 premagal Levante.

Špansko prvenstvo, 7. kolo:

Osasuna : Mallorca 2:2 (1:1)
Garcia (45, 59); Hemad (34/11-m, 80)

Villarreal : Zaragoza 2:2 (1:2)
Rossi (41/11-m), Perez (83); Garcia (34), Barrera (45)

Santander : Rayo Vallecano 1:1 (0:1)
Adrian (59); Tamudo (20)

Valencia : Granada 1:0 (1:0)
Canales (4)

Malaga : Getafe 3:2 (0:0)
Van Nistelrooy (64), Maresca (88), Baptista (92); Leon (55), Miku (75)
RK: Lacen (75/Getafe)

Real Sociedad : Athletic Bilbao 1:2 (0:1)
Martinez (61); Llorente (34, 70)

Betis : Levante 0:1 (0:1)
Juanlu (33)

Atletico Madrid : Sevilla 0:0

Sporting Gijon : Barcelona 0:1 (0:1)
Adriano (12)

Espanyol : Real Madrid 0:4 (0:1)
Higuain (16, 66, 89), Callejon (82)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.