Real treniral pred Clásicom: brez Pepeja!

Foto: EPA Mourinho Ramos Ozil Oezil Özil Real Madrid Valdebebas trening pred El Clasicom Foto: EPA Mourinho Ronaldo Real Madrid Valdebebas trening pred El Clasicom Foto: EPA Mourinho Kaka Real Madrid Valdebebas trening pred El Clasicom Foto: EPA Ronaldo Kaka Real Madrid Valdebebas trening pred El Clasicom Foto: EPA Casillas Real Madrid Valdebebas trening pred El Clasicom
Pred sredino prvo tekmo pokalnega El Clásica sta trenirala tako Real Madrid kot Barcelona. José Mourinho ni mogel računati na poškodovanega branilca Pepeja. "Želim zmagati in igrati dobro – to je moja motivacija," pred tekmo pravi Cristiano Ronaldo. "Sodniki nam v letošnji sezoni bolj škodijo kot koristijo," je udaril Xavi Hernández.
Oglej si celoten članek

Začele so se priprave na pokalni El Clásico, na katerem se bosta Real Madrid in Barcelona pomerila prvič po decembrski ligaški zmagi Kataloncev na Santiagu Bernabéu ter prvič v novem letu 2012. Obe moštvi sta v ponedeljek trenirali, pri Realu je obrvi dvignila odsotnost branilca Pepeja, ki je na treningu manjkal zaradi "kontuzije v desnem kvadricepsu", kot je sporočila zdravniška služba kluba. Udarnina portugalskega reprezentanta seveda ne bo oddaljila od sredine tekme. Že tretji dan zapored je normalno treniral tudi Argentinec Ángel Di María.

Popolno nasprotje je bil trening Barcelone, kjer je trener Josep Guardiola dan po ligaški zmagi nad Betisom na pomoč poklical kar deset nogometašev B-ekipe: Isaaca Cuenco, Martina Montoyo, Sergija Roberta, Jonathana dos Santosa, Armanda, Oierja, Sergija Gómeza, Oriola Rosella, Gustava in Kika Femenío. Katalonce pred obračunom z večnimi rivali mučijo poškodbe, saj je za prvo tekmo že odpadel Pedro Rodríguez, že dalj časa sta odsotna Ibrahim Afellay in David Villa, Seydou Keita pa začenja z Afriškim pokalom narodov.

Ronaldo: "Želim zmagati in igrati dobro – to je moja motivacija"

V intervjuju za revijo DT je Cristiano Ronaldo, ki je že velikokrat razočaral na derbijih z Barcelono, spregovoril nekaj besed o novem Clásicu. Z Realom je pozitiven rezultat izvlekel le na superpokalnem obračunu v Madridu na začetku sezone, ko je beli balet uspel remizirati (2:2), Ronaldo pa se je po zadnjem ligaškem debaklu proti Barceloni (1:3) znašel pod plazom kritik.

"Prejšnjo sezono sem dosegel veliko ciljev, lahko sem igral bolje kot kadarkoli, to me dela srečnega," se je razgovoril Ronaldo. "Z veseljem bi zabil deset golov manj, če bi zato zmagali v La Ligi ali kakšnem drugem tekmovanju. Če mi lahko to obljubite, potem takoj podpišem. Pred tekmo ne razmišljam preveč o tem, kaj bom storil. Imam rutino, tako kot večina nogometašev. Jaz sem drugačen, bolj sproščen. Želim se smejati in zbijati šale, nabijati house glasbo. Tako se obnašam, če igramo proti Barceloni ali katerikoli drugi ekipi. Jaz želim zmagati in igrati dobro. To je moja motivacija."

Xavi: "Letos nam sodniki bolj škodijo kot koristijo"

Vezist Barcelone Xavi Hernández se je pred Clásicom na ponedeljkovi novinarski konferenci dotaknil nekaterih sodniških napak, ki so Katalonce letos stale pomembnih točk. Po mnenju Xavija sodniki v letošnji sezoni bolj škodijo kot koristijo Barceloni. "Sodniki nam včasih koristijo, drugič pa nam škodijo. Enajstmetrovka pri Espanyolu (igranje z roko pred golom, op. a.), včeraj še ena enajstmetrovka (padec Andrésa Inieste, op. a.), ...Letos nam bolj škodijo kot koristijo, ampak prejšnja leta ni bilo tako. To je del posla, tu so za sprejemanje zelo hitrih odločitev in to je nekaj normalnega. Ne želimo se pritoževati, a to je realnost," je povedal eden izmed kapetanov Barcelone.

Kljub temu, da Xavi ne postaja nič mlajši, je za izjemnim vezistom Španije izvrsten začetek sezone, v katerem je vrhunsko opravljal svojo dirigentsko vlogo in svojemu klubu pomagal do treh novih pokalov in dveh zmag nad večnimi rivali, tudi zadnje ligaške na Bernabéu. "Ne znamo špekulirati, želimo si in tudi bomo igrali napadalno, želimo prevladovati in zabijati gole," pred povratkom v belo hišo napoveduje Xavi. "To je tisto, kar lahko vidite vsako tekmo. Veselo igro, barvito v napadu. Gremo igrat s svojo filozofijo, saj ne znamo igrati drugače, kot tako," je še dodal Xavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.