Real uničil Ajax, poraz za Birso!

Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Eyong Enoh in Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Mirelem Sulejmani in Alvaro Arbeloa Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Karim Benzema Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Karim Benzema Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Mirelem Sulejmani in Alvaro Arbeloa Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Eyong Enoh in Pedro Leon Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Alvaro Arbeloa in Mirelem Sulejmani Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Alvaro Arbeloa Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Alvaro Arbeloa in Karim Benzema Foto: Reuters (Ajax - Real Madrid) Cristiano Ronaldo in Gregory van der Wiel Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Eyong Enoh in Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 (Ajax - Real Madrid) Pedro Leon in Urby Emanuelson Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Auxerre - Milan) Ibrahimović Foto: Žurnal24 (Auxerre - Milan) Gattuso Foto: Žurnal24 (Auxerre - Milan) Ronaldinho
Real Madrid je bil za razred boljši in je Ajax premagal s 4:0. Dva gola Cristiana Ronalda. Iz skupine G gre ob Realu naprej še AC Milan, ki je z 2:0 premagal Auxerre Valterja Birse. Roma slavila po preobratu!
Oglej si celoten članek
Ronaldo se je veselil golov in jezikal ob prekrških. Poglejte v dodani galeriji.

Real z dvema igralcema manj do zmage 4:0
V uvodnih minutah se je žoga selila od gola do gola, pravega strela pa ni bilo. Vse do 19. minute, ko je obrambo Ajaxa preigral Karim Benzema in z boka s kakšnih šestih metrov močno streljal. Maarten Stekelenburg je bil na pravem mestu. Minuto kasneje so na robu kazenskega prostora podrli Cristiana Ronalda. Craig Thomson ni zapiskal. Real je imel vse izrazitejšo pobudo in ta je obrodila gol v 36. minuti. Bil je to dolg predložek v kazenski prostor. Žogo je dobil Mesut Özil in jo s petko podal nazaj. Na robu kazenskega prostora jo je dobil Karim Benzema in neubranljivo streljal na gol Ajaxa! Še lepši gol je v 44. minuti dosegel Alvaro Arbeloa, na 32. tekmi za Real svojega prvaka. Ronaldo je izvedel prosti strel. Žoga se je odbila od živega zidu nazaj do Arbeloe. Ta je udaril bombo s 30 metrov. Žoga je zavila v zraku in Stekelenburg je le nemočno obstal na mestu!

Med najbolj aktivnimi na zelenici je bil tudi v drugem polčasu Ronaldo. Pa ne le zaradi golov za 4:0, ki ju je dosegel v 70. minuti oziroma 81. z enajstih metrov. Dobil je tudi rumeni karton. Ko ga je podrl vso tekmo zelo grobi Eyong Enoh, je Portugalec malce odigral, nakar so nogometaši Ajaxa ponoreli. Sledilo je prerivanje in jezikanje Ronalda, naj Kameruncu pokaže karton. Dobil ga je sam. Iz istega razloga tudi De Zeeuw, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, a ni uspel spreobrniti poteka igre. Ajax je bil nemočen, Real je zanesljivo peljal tekmo do zmage s 4:0. Ob koncu so si celo lahko privoščili izključitvi Sergia Ramosa in Xabija Alonsa.

Veliki preobrat Rome

Bayern München, ki je imel pred srečanjem velike težave s poškodbami in kaznovanimi igralci, je bil vse do 82. minute srečanja proti Romi v Rimu na poti do svoje pete zmage v letošnji Ligi prvakov (2:1). Takrat pa je na sceno sprva stopil Daniele De Rossi in po podaji Johna Arneja Riiseja iz leve strani zadel iz dveh metrov in izenačil izid na 2:2. A s tem še ni bilo konec šova Rimljanov v drugem polčasu. Ta večer zelo razpoloženi Marco Borriello je namreč le dve minuti kasneje izsili najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil kapetan Francesco Totti in premagal Thomasa Krafta, novinca v vratih Bayerna in tudi krivca za enajstmetrovko, saj je  pred tem zrušil posojenega napadalca Milana. Ravno Borriello je v 49. minuti s pravo mojstrovino (v kazenskem prostoru je prejel podajo iz leve strani in že skoraj izgubil žogo ter padel na zadnjo plat, a vseeno še zmogel zadeti žogo ter s približno desetih metrov zadeti) tudi začel veliki preobrat Rome, ki je po prvem polčasu zaostajal že z 0:2. Glavni krivec za veliko prednost Bayerna po prvem polčasu je bil v zadnjem času zelo razpoloženi Mario Gomez, vendar dva njegova zadetka nista bila dovolj za novo zmago Bavarcev, ki so kljub porazu že uvrščeni v izločilne boje. Po zmagi nad najuspešnejšim nemškim klubom vseh časov so se temu uspehu močno približali tudi sinovi volkulje, ki pa bodo morali za zanesljivo napredovanje v zadnjem, šestem, kolu s Clujom igrati vsaj neodločeno. Slednji je tokrat v gosteh z 0:1 klonil proti Baslu.

Ibrahimović in Ronaldinho prizemljila Auxerre
Tekmo med Auxerrjem in Milanom, ki je bila za Francoze za biti ali ne
biti, je sodila slovenska trojica z Damirje Skomino na čelu, ki je
svoje delo opravila dobro. Igro Francozov je v prvem dobro dirigiral
slovenski reprezentant Valter Birsa, ki je odigral vseh 90 minut.
Auxerre je bil bolj nevaren, a je poskušal zgolj s streli iz razdalje.
Zato pa so za nevarnost pred domačimi vrati poskrbeli kar igralca
Auxerra sami. Adam Coulibali je ob koncu prvega dela na robu
kazenskega prostora žogo podal do Gennara Gattusa, ki je močno
streljal, žoga pa je za las zletela preko vrat Olivierja Sorina.

Nadaljevanje tekme je postreglo z uspavanko. Gostitelji nikakor niso
mogli prebiti granitne obrambe Italijanov, ki pa so imeli v svojih
vrstah dva velemojstra nogometa, ki sta z individualnimi potezami
odločila srečanje. Najprej je Zlatan Ibrahimović v 64. minuti v polnem
sprintu z roba kazenskega prostora z močnim strelom Milanu zagotovil
vodstvo z 1:0. Končnih 2:0 je delo Ronaldinha, ki je v igro vstopil v
85. minuti, le pet minut kasneje pa z mojstrsko potezo iz igre vrgel
obrambo, nato pa z natančnim strelom v dolgi vratarjev kot še drugič
matiral Sorina.

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina G:
Ajax Amsterdam : Real Madrid 0:4
Benzema (36), Arbeloa (44), Ronaldo (70, 81/11m)
RK: Ramos, Ramos

Auxerre : AC Milan 0:2
Ibrahimović (64), Ronaldinho (90)

Lestvica: 1. Real 13 točk, 2. Milan 8, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3

Skupina E:
AS Roma : Bayern München 3:2
Borriello (49), De Rossi (81), Totti (84/11m); Gomez (33, 39)

Basel : CFR Cluj 1:0
Almerares (15)

Lestvica: 1. Bayern 12 točk, 2. Roma 9, 3. Basel 6, 4. Cluj 3

Skupina F:
Spartak Moskva : Olympique Marseille 0:3 (0:1)
Valbuena (18), Remy (54), Brandao (68)

Chelsea : Žilina 2:1
Sturridge (51), Malouda (86); Bello (19)

Lestvica: 1. Chelsea 15 točk, 2. Marseille 9, 3. Spartak 6, 4. Žilina 0

Skupina H:
Braga : Arsenal 2:0
Matheus (83, 91)

Partizan Beograd : Šahtar Doneck 0:3
Stapanenko (52), Jadson (59), Eduardo (68)

Lestvica: 1. Šahtar 12, 2. Arsenal 9, 3. Braga 9,  4. Partizan 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.