Real uradno potrdil Beníteza

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji trener Napolija bo na Santiagu Bernabéuu nadomestil Carla Ancelottija po tem, ko se je poslovil od Napolija
Oglej si celoten članek

Real Madrid je za novega trenerja članskega moštva potrdil Rafaela Beníteza, ki bo na Santiagu Bernabéuu nasledil odstavljenega Carla Ancelottija. 55-letni Španec je bil vse od začetka velik favorit za nasledstvo italijanskega stratega, še bolj pa od prejšnjega tedna naprej, ko je objavil, da se bo njegova dveletna epizoda pri Napoliju končala z zadnjo prvenstveno tekmo v Serie A proti Laziu.

Podpredsednik kraljevega kluba Eduardo Fernández de Blas je sicer še pred zadnjim porazom (2:4) Beníteza na neapeljski klubi nehote potrdil, da bo nekdanji trener B-ekipe res naslednji trener kluba, ko je na srečanju z navijaškim društvom dejal, da bo "od naslednjega tedna naprej najboljši trener Reala Rafa Benítez."

V sredo je Benítez končno podpisal pogodbo s kraljevim klubom, ki ga nanj veže do leta 2017. Beníteza bodo predstavili na današnji novinarski konferenci, ki se bo začela ob 13. uri, nasledil pa bo Ancelottija, ki je po enajstih letih v Madrid vrnil evropski naslov, jubilejnega desetega, kljub skupno štirim naslovom v letu 2014 pa so bili porazi in prazna vitrina s trofejami v letošnji sezoni preveč za nepotrpežljivega predsednika Florentina Péreza.

55-letni Benítez se v Španijo vrača po uspešnem vodenju Valencie, s katero je do lanskega slavja Atlético Madrida kot zadnji kar dvakrat prekinil prevlado Reala in Barcelone v La Ligi, pred odhodom k Liverpoolu pa je osvojil tudi pokal Uefa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.