Realu ni uspelo: Barça na Wembley

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Pep Guardiola se že pripravlja na finale Lige prvakov. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: EPA Eric Abidal na rokah soigralcev. Barcelona Real Madrid Liga prvakov Pedro Foto: EPA Eric Abidal na rokah soigralcev. Barcelona Real Madrid Liga prvakov Pedro Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Barcelona je na povratni tekmi polfinala Lige prvakov proti Real Madridu brez večjih težav uvrstila v veliki finale, ki bo 28. maja na Wembleyju. Na Camp Nouu 1:1. Čustvene ovacije za Erica Abidala.
Oglej si celoten članek

Camp Nou se tako 3. maja 2011 veseli nove uvrstitve nogometašev Barcelone v finale Lige prvakov, ki bo letos 28. maja na Wembleyju. Katalonci so v London "napredovali" s skupnim izidom s 3:1. Real Madridu tako brez kaznovanih Joseja Mourinha, Sergia Ramosa in Pepeja ni uspelo nadoknaditi zaostanka s prve tekme (0:2). Zato pa se pri Barçi ne veselijo le uvrstitve v finale Lige prvakov, ampak tudi povratka Erica Abidala, ki je v začetku letošnjega leta prestal operacijo tumorja na jetrih. Tokrat je dobil priložnost za igro v zadnjih treh minutah igre ...

Real zabil dvakrat, toda ...

Po uvodnem pritisku Reala je prvi zapretil Sergio Busquets v 21. minuti tekme po podaji Xavija s kota, toda z glavo je sprožil preveč po sredini in brez večjih težav je njegov strel ubranil Iker Casillas. Od 31.-40. minute pa je sledila prava ofenziva Barcelone. Najprej je s kakšnih 20 metrov streljal Lionel Messi. Dve minuti kasneje je znova poskušal Argentinec, nato še David Villa, pa znova Messi. Ta je enkrat žogo poslal mimo vrat Reala, trikrat se je z izjemnimi obrambami izkazal gostujoči čuvaj mreže Iker Casillas - z naskokom najboljši Realov nogometaš v prvem polčasu.

Čeprav je Real tako kot prvi polčas tudi drugega začel podjetneje, pa se je prvega zadetka na tekmi veselila Barcelona. Po lepi globinski podaji Andresa Inieste je v 54. minuti tekme zadel Pedro Rodriguez. Tokrat je bil tudi sicer odlični Casillas nemočen. Četudi se je zdelo, da je Real že dotolčen, saj je skupni zaostanek belega baleta znašal že 0:3, pa so se galaktiki čez deset minut vrnili v igro po golu Marcela. Brazilcu je podal Angel Di Maria, ki je najprej zatresel vratnico gola Victorja Valdesa, toda žoga se je odbila v njegove noge in lepo je zaposlil Marcela. Ta je po treh letih postal prvi nogometaš po Juliu Baptisti, ki je zadel na Camp Nouu v dresu galaktikov. Real Madrid je v nadaljevanju še poskušal z jalovim pritiskom, toda Barcelona je brez večjih težav zadržala vodstvo s prve, vroče in polemične tekme v Madridu. Velja omeniti še razveljavljen zadetek Gonzala Higuaina, ki je mrežo domačinov zatresel v 47. minuti, toda belgijski sodnik Frank De Bleeckere je ob akciji Reala dosodil prekršek Cristiana Ronalda v napadu. Ta je padel na Javierja Mascherana, toda glavni sodnik je spregledal, da ga je nanj potisnil Gerard Pique.

 

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

BARCELONA : Real Madrid  1:1 (0:0) /2:0/**
Pedro (54); Marcelo (64)

 

***z veliko začetnico je zapisano moštvo, ki je napredovalo v finale Lige prvakov

/**izid prve tekme/

 

Začetni postavi:

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol (90/Abidal); Sergio Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi, Villa (74/Keita).

Real Madrid: Iker Casillas; Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo; Lass, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo, Kaká (60/Özil), Di María; Higuaín (55/Adebayor).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.