"Real piše največjo junaško zgodbo, ki je bila kdajkoli napisana"

Foto: Epa
Foto: Epa
Madridski nogometni velikan se je po preobratu na povratni tekmi z Manchester Cityjem uvrstil v finale lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Reala so na povratni tekmi polfinala lige prvakov v Madridu po podaljšku s 3:1 premagali Manchester City in se uvrstili v finale, kjer se bodo 28. maja merili z Liverpoolom. Strateg kraljevega kluba Carlo Ancelotti je prepričan, da je "zgodovina kluba" tista, ki je pomagala Realu, da je prišel do finala lige prvakov.

Trinajstkratni prvaki elitnega klubskega prvenstva so bili že v povsem izgubljenem položaju, še v zadnji minuti rednega dela so v skupnem seštevku zaostajali z dvema goloma, a so se spet rešili, po podaljšku zmagali s 3:1 in se uvrstili v finale. Pred tem so v osmini finala in četrtfinalu so izločili Paris Saint-Germain in Chelsea.

Foto: Epa "Ne morem reči, da smo navajeni takšnega tempa, a to, kar se je zgodilo v sredo zvečer, se je zgodilo proti Chelseaju in tudi proti PSG," je Ancelotti povedal za BT Sport, potem ko je postal prvi trener v zgodovini, ki se je petkrat uvrstil v finale tega tekmovanja.

"Zgodovina tega kluba je tista, ki nam pomaga, da nadaljujemo, ko se zdi, da nas ni več. Tekma je šla že proti koncu, a smo uspeli najti zadnje atome moči," je pojasnjeval 62-letni Italijan.

Ancelotti bo tudi v finalu lovil zgodovinski dosežek. V primeru zmagoslavja bi kot trener postavil nov rekord s štirimi evropskimi pokali. Dva je osvojil z Milanom (2003 in 2007) in enega z Realom (2014).

Na drugi strani jim bo 28. maja v Parizu stal šestkratni zmagovalec tega tekmovanja Liverpool. "Vesel sem, da sem, da bom lahko tam v finalu, v Parizu proti še enemu velikemu tekmecu," je dodal Ancelotti, ki pravi, da so velikih tekmecev vajeni. "To bo fantastična tekma za nogomet."

Ancelotti je postal tudi prvi trener, ki je osvojil vseh pet najboljših evropskih lig, ko je Real prejšnji vikend osvojil naslov la lige.

Na drugi strani je trener Manchester Cityja Pep Guardiola zadnji neuspeh svoje ekipe v ligi prvakov pripisal nepredvidljivosti nogometa. City je ponoči na kultnem madridskem stadionu Santiago Bernabeuu vodil z 1:0 in v 90. minuti s skupnim rezultatom 5:3, nato pa sta dva zadetka v 88 sekundah poslala tekmo v podaljšek. Karim Benzema je v podaljšku z enajstmetrovke pokopal upe angleške zasedbe.

Francoski napadalec je v dresu Lyona in Real Madrida v tem tekmovanju stare celine dosegel 86 golov, kolikor jih je zbral tudi poljski napadalec Bayerna Robert Lewandowski. Prvi dve mesti prepričljivo držita Cristiano Ronaldo s 140 in Lionel Messi s 125 goli. Benzema je s 15 goli najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni.

Foto: Epa Pep Guardiola City, kljub milijardam, ki so jih v zadnjih 14 letih vložili lastniki kluba iz Abu Dabija, še vedno čaka na naslov evropskega prvaka.

"Nismo igrali najbolje, vendar je normalno, da v polfinalu igralci čutijo pritisk in si želijo," je za BT Sport povedal Guardiola. "Nogomet je nepredvidljiv, taka igra je. Sprejeti jo moramo."

"Ko smo dosegli gol, smo bili boljši. Vsilili smo naš tempo in našo igro, a smo se spravili v cono udobja. Ni bilo tako, da bi v zadnjih desetih minutah napadali in napadali, mi bi pa trpeli. To se ni zgodilo."

City se mora hitro znova postaviti na noge, če se želi izogniti, da bi sezono prvič po petih letih končal brez trofeje. Angleški prvaki s štirimi tekmami do konca državnega prvenstva vodijo pred Liverpoolom za točko.

"Zdaj moramo to obdelati in se vrniti domov in odigrati zadnje štiri tekme, tako kot znamo," je dejal Guardiola.

Britanski tisk ni bil prizanesljiv. Predvsem tabloidi so si dali duška. The Sun je tako s kančkom angleške ironije zapisal: "Pep Guardiola je v svojih šestih letih vodenja Manchester Cityja našel nekaj izjemnih načinov, kako izgubiti ključne tekme lige prvakov."

V Španiji pa so mediji polni hvalnic za Real. Marca je tako zapisala: "Real Madrid piše največjo junaško zgodbo, ki je bila kdajkoli napisana."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.