Rebić: "Vse gre narobe: cirilica, ped*i ..."

Foto: EPA
Foto: EPA
Mladi krilni napadalec Fiorentine Ante Rebić je na svojem Facebook profilu komentiral nedeljski referendum na Hrvaškem, na katerem so državljani odločili, da se v ustavo vnese določilo, da je zakon lahko le skupnost moškega in ženske.
Oglej si celoten članek

Hrvaški reprezentant Ante Rebić, ki je letos poleti za zajetno odškodnino prestopil iz moštva RNK Split v italijansko Fiorentino, je na svojem Facebooku že pred dnevi zapisal zelo grobo šalo, po objavi rezultatov nedeljskega referenduma, na katerem so volilci s skoraj dvema tretjinama glasov rekli "ne" istospolnim porokam, pa je izrazil zadovoljstvo nad voljo hrvaškega ljudstva.

Konec preteklega tedna se je Rebiću zapisal komentar, ki je obelodanil njegovo (šaljivo) videnje problemov, s katerimi se spopada najnovejša članica Evropske unije. V enem stavku je pokomentiral vse: težave s srbsko manjšino v okolici Vukovarja, težnje istospolno usmerjenih in prodajo nacionalnih dobrin.

"Odkar sem poleti odšel iz Hrvaške, gre vse narobe. Hahahaha ... Cirilica, ped*i, voda ..." je v nepogrešljivem dalmatinskem  narečju zapisal 20-letni napadalec Viole, ki sicer v svoji prvi sezoni na Apeninskem polotoku večino časa preživi na klopi.

Ponosen na domači kraj

V nedeljo zvečer je soigralec našega Josipa Iličića nato na svoj način izrazil zadovoljstvo s svojim domačim krajem Imotski, ki je odločno podprl vpis novega določila v ustavo. Imotski je bil namreč za Vrliko na drugem mestu po odstotku prebivalcev, ki so glasovali za "klasično" opredelitev zakona.

"Ponosen sem na svoj Imotski," je zapisal Rebić, temu pa je dodal še simbol civilne iniciative V imenu družine, ki se je najbolj goreče zavzemala za sprejetje ustavnega določila. V Imotskem je za zakon kot skupnost moškega in ženske glasovalo več kot 95 odstotkov volilcev. Od 3953 oddanih glasov jih je namreč kar 3761 glasovalo "za".

Foto: EPA Ante Rebić Hrvaška

Kdo bo prevzel štafeto?

V preteklih dneh je bil izmed hrvaških reprezentantov na tapeti predvsem Josip Šimunić, ki je po tekmi dodatnih kvalifikacij z Islandijo vzklikal "Za dom", občinstvo pa mu je odgovarjalo "Pripravljeni", kot so se nekoč pozdravljali tudi hrvaški ustaši. Tudi Rebić na svojem Facebooku ne vidi nobenega problema v tem pozdravu. 

Nekateri hrvaški komentatorji situacijo jemljejo s kančkom humorja. Tako se je enemu od njih zapisalo, da sedaj, ko ima reprezentanca "za dom" vzklikajočega branilca in "o ped*ih govorečega napadalca", manjka samo še vezist, ki si bo na prsi tetoviral črko U.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:47 3. December 2013.

    USTAŠE - kdo vas je sprejel v EU in NATO, naj prevzame odgovornost. Zdaj kažete svoje pravo lice.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.