Red Bull bi sponzoriral Muro

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Po tem, ko so pri Muri 05 sprejeli vabilo za nastop v prvi nogometni ligi, kamor se vračajo po šestih letih, je na pomolu prihod pomembnega sponzorja. Najbolj se omenja avstrijski Red Bull.
Oglej si celoten članek

Mura, ki naj bi se po prvotnih ocenah skozi sezono prebila s 300 tisoč evri proračuna, cilja na sredino lestvice, v prvi vrsti pa naj bi bil še vedno boj za obstanek.

Dobršen del proračuna želijo pokriti z obiskom, saj so v Murski Soboti, kjer so zadnjih šest let gledali drugo- in celo tretjeligaške klube, lačni nogometa. V klubu računajo, da se bo v povprečju na domačih tekmah zbralo 1.200 gledalcev, kar bo precej obogatilo klubsko blagajno. V ozadju pa se omenja pomemben sponzor, ki bi morda utegnil dvigniti apetite kluba in navijačev, katerih 50 odsotkov na uradni spletni strani meni, da se bodo muraši borili za zlato sredino lestvice.

Po formuli 1 še Mura?
Športni časnik Ekipa omenja, da se v zvezi s sponzorstvom za prihod na Fazanerijo omenja bogati proizvajalec energijske pijače Red Bull, ki med drugim sponzorira števile svetovno znane ekipe, tudi najboljše moštvo v formuli ena Red Bull s svetovni prvakom Sebastianom Vettlom na čelu.

Predsednik črno-belih Miroslav Topič ostaja skrivnosten in ni želel potrditi prihoda Rdečega bika, pa čeprav viri trdijo, da naj bi predstavniki avstrijske multinacionalke že preverili teren. Čeprav niso navdušeni nad tem, da naj Mura 05 ne bi imela poravnanih vseh računov, naj bi bili zelo blizu sporazuma z novim slovenskim prvoligašem. Po pisanju Ekipe naj bi za začetek poskusno za prvih dvanajst mesecev murašem priskrbeli za 400 tisoč evrov sredstev.

Čeprav neuradna, pa je to odlična novica za trenerja Roberta Pevnika, ki bo imel poleg nekaj izkušenih nogometašev, kot je nekdanji reprezentant Fabijan Cipot, na voljo mlado in talentirano moštvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • MK
    10:25 1. Julij 2011.

    Ja in kmalu ne bodo več zebrasti ampak v barvah RED bulla. Pa vprašte salzburške navijače kaj si o tem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.