Red Bull najhitrejši, a bo še bolj

Foto: Žurnal24 Vettel ima v skupnem seštevku sezone enako točk kot vodilni Webber. (Foto: Reute
Na zadnjem treningu pred kvalifikacijami za VN Turčije, ki sledijo ob 13.00, je bil najhitrejši Sebastian Vettel, a pri Ferrariju in McLarnu menijo, da bo Red Bull ta vikend še hitrejši.
Oglej si celoten članek

Sedma VN sezone 2010 je morda zadnja turška (gledalcem je spet malo, a Bernie Ecclestone vztraja, da bo s Turki podaljšal pogodbo). Steza v Istanbulu je pisana na kožo Felipeju Massi (tu ima že tri zmage), a je bil v petek počasnejši od tekmecev v velikih štirih moštvih. Na prvih dveh treningih so izstopali dirkači McLarna in Red Bulla. Na sobotnem pa je Sebastian Vettel (Red Bull) odpeljal še sekundo hitrejši čas kroga in pokazal, kdo je prvi favorit za zmago. Z manj kot sekundo zaostanka za njim je končala osmerica dirkačev, tudi peti Robert Kubica, ki z Renaultom še naprej preseneča. Zares bo šlo v soboto popoldne ob 13.00 na kvalifikacijah in na nedeljski dirki ob 14.00. Oboje bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si.

Mislim, da je McLaren na tej stezi zelo konkurenčen, še posebej na ravninah so najhitrejši in zato bomo morali mi nekaj pridobiti v zavojih.
Sebastian Vettel

Red Bull je imel v petek nove težave z vzdržljivostjo, po treningih pa je padla odločitev, da ne bodo dirkali z zražnikom F-duct, a tekmeci so prepričani, da jim, čeprav v petek niso bili najhitrejši, ne bodo kos. "Mislim, da smo nekoliko boljši kot v Barceloni, saj nam ta steza bolje odgovarja, a to še ni to. Bilo bi veliko presenečenje, če Red Bull ne bo pred vsemi. Mi in McLaren smo jim sicer sorazmerno blizu," napoveduje na sobotnem treningu šesti najboljši Fernando Alonso, ki je prvi adut, da poskočnemu konjiču na jubilejni 800. VN pribori zmago.

Tudi Jenson Button (McLaren), ki je bil to dopoldne osmi, meni, da Red Bull na treningih skriva dejansko hitrost. No, to niti ni posebno odkritje, saj je bilo tako tudi na prejšnjih VN. "Red Bull je mnogo hitrejši, kot so pokazali. Tolikšno prednost, kot jo imajo, pač v dveh tednih ne moremo nadoknaditi. Sicer pa je naš dirkalnik tu sorazmerno dober, a so odseki steze, kjer nismo tako močni. Na kvalifikacijah bo velik izziv premagati Red Bulla," opozarja po novem samski aktualni prvak, ki je zato še bolj osredotočen na dirkanje.

VN Turčije, Istanbul, 3. trening:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:27,086
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0,273
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,310
4. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,467
5. Robert Kubica (Renault) +0,698
6. Fernando Alonso (Renault) +0,775
7. Michael Schumacher (Mercedes) +0,793
8. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,877
9. Felipe Massa (Ferrari) +0,883

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.