Red Bull: "Nismo potrošili preveč"

Foto: Žurnal24 Red Bull zavrača obtožbe, da so prekršili sporazum o omejitvi proračuna. (Foto:
Christian Horner, vodja Red Bulla, zavrača, da so v sezoni 2010 potrošili več od dogovorjenega zneska, da so kršili RRA. "Lani smo ga spoštovali in imeli zgolj tretji ali četrti najvišji proračun."
Oglej si celoten članek

Ni sezone, a to ne pomeni, da v zakulisju formule 1 ni spletk. V zadnjih tednih se je pojavilo več obtožb, da je Red Bull v sezoni 2010 prekršil sporazum med ekipami o omejitvi porabe denarja (t. i. RRA – Resource Restriction Agreement). Tega želijo za naslednjih sedem sezon še dodatno zaostriti, a ekipa, ki ima pri tem pripombe, je prav Red Bull. Ti želijo izjeme (Kers naj bi bil predrag, da bi ga lahko razvili znotraj teh omejitev) in zato nekateri menijo, da so si te dovolili že v minuli sezoni. "Red Bull je prosil za izjeme. Če je to res, lahko to pomeni, da so že lani potrošili več od dovoljenega. Zdaj pa prosijo za dovoljenje ostalih ekip. Me prav zanima, kako se bodo tekmeci odzvali," je pred prazniki za autosport dejal nekdanji predsednik Fie, Max Mosley.

Vodja Red Bulla, Christian Horner, zdaj obtožbe zavrača. Pravi, da je Fota (združenje moštev) dobila njihovo poročilo o potrošnji, in da je bila ta znotraj dogovora. "RRA je bil pozitivna stvar za formulo 1, saj z njo dejansko veliko privarčujemo. Lani smo ga spoštovali in imeli zgolj tretji ali četrti najvišji proračun. Podpiramo, da se stroški omejujejo, a le dokler bo to pošteno in bo omogočalo vse aktivnosti ekip," razlaga Horner. Kaj je tisto, kar Red Bull najbolj teži, ne pove, a lahko si mislimo, da je to dejansko Kers, ki se v sezoni 2011 vrača v formulo 1. Tega so Ferrari, McLaren in Renault že razvijali in uporabljali lani, medtem ko mora Red Bull začeti z ničle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.