Red Bull po Salzburgu, New Yorku in Leipzigu prevzema še eno ekipo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Red Bull bo svoje nogometno kraljestvo razširil tudi v Rusijo.
Oglej si celoten članek

Podjetju Red Bull je uspel že sanjski posel z nogometnima ekipama Salzburg in Leipzig, kar mui je očitno dalo zaleta, da svoje poslovanje razširi še v Rusijo.

Po poročanju ruskega Sport Ekspresa naj bi bili namreč pri Rdečih bikih zainteresirani za nakup ruskega prvoligaša Ufe, katero si pod svojim okriljem želijo tudi lastniki Manchester Cityja.

Foto: Profimedia Ufa

Ruski mediji ugibajo, da se vodstvo Ufe nagiba poslovanju z Avstrijci, ki so postopoma ter sistematsko iz manjših klubov ustvarili prave evropske velikane, obenem pa slovijo po svoji mreži nogometnih akademij in šol po celotnem svetu.

Avstrijci naj bi sicer nudili manj denarja, a naj bi imel njihov projekt na daljši rok večji potencial, obenem pa bi izza kluba stal avstrijski magnat Dietrich Mateschitz, ki slovi po svojem midasovem dotiku, saj vse česar se loti, spremeni v zlato jamo.

Foto: EPA Dietrich Mateschitz

Avstrijec hrvaških korenin velja za nekakšnega botra ekstremnih športov, lasti si eno izmed najboljših ekip Formule 1 zadnjih let, medtem ko same uspehe beleži tudi v nogometu, v katerega je zakorakal leta 2005, ko je Austrio Salzburg spremenil v Red Bull Salzburg. Sledil je projekt New York Red Bull, ko je kupil ekipo New York Metrostars, medtem ko je iz nižjih lig nemškega nogometa dvignil ekipo Leipziga ter jo popeljal pod sam vrh slovite Bundeslige.

Ufa se sicer v ruski Premier ligi po 22 kolih nahaja na solidnem 9. mestu izmed 16 ekip. Je stabilen prvoligaš, v katerega bi se lahko brez prevelikega pritiska počasi ter sistematično vlagalo, da bi v prihodnjih letih po zgledu Salzburga in Leiziga postala spoštovanja vredna evropska ekipa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.