Red Bull razume jezo Ricciarda

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Red Bulla Christian Horner razume jezo Daniela Ricciarda, ki je bil po dirki za VN Kanade razočaran tako nad šasijo kot delovanjem Renaultovega motorja.
Oglej si celoten članek

Daniel Ricciardo bo na prihajajoči dirki za VN Avstrije imel na voljo novo šasijo, je potrdil šef ekipe Christian Horner, potem ko je bil Avstralec v Montrealu odkrito razočaran nad posodobitvami Red Bulla, ki je v primerjavi z lansko sezono še povečal zaostanek za Mercedesom.

Ricciardo je kvalifikacije na dirkališču Gillesa Villeneuvea končal na devetem mestu in žalostno dejal: ''Mislim, da sploh ne vemo, kaj potrebujemo oziroma kje iskati.'' Klavrno predstavo avtrijskega giganta, ki se je po večletni dominaciji Sebastiana Vettla znašel v veliki krizi, je potrdil s 13. mestom v nedeljo in tako prvič letos ostal brez točk.
Foto: EPA christian horner red bull Šef ekipe Christian Horner razume jezo svojega varovanca, ki je natanko pred letom dni prav v Montrealu stopil na najvišjo stopničko.

''V njegovih besedah je bilo ogromno jeze in razočaranja. Ni bil zadovoljen z dosežkom. Na kvalifikacijah ga je premagal moštveni kolega in po lanski sezoni so bila njegova pričakovanja zelo visoka. S šasijo napredujemo. Vse od Malezije smo za vsako dirko pripravili posodobitve in v nadaljevanju leta jih bomo predstavili še več. Naša šibkost je vožnja skozi počasne ovinke, kjer so nas najbolj prizadela nova pravila o nosu dirkalnika. Fantje imajo vse pod nadzorom in na naslednjih dirkah bi morali narediti nekaj korakov naprej. Pri šasiji je dobro to, da jo lahko posodabljamo, medtem ko pri motorju ni tako,'' je povedal Horner.

Francoski proizvajalec, ki se je v lanski sezoni naposlušal kritik na račun svojega dela in se v začetku letošnje srečeval z grožnjami o izstopu Red Bulla, če ne bo prišlo do korenitih sprememb, se v teh dneh posveča testiranju, ki bi po besedah Hornerja lahko krojilo razplet prihodnje sezone.

''V Viryju potekajo pomembni testi, ki bodo vplivali na naslednjo sezono. Ferrari je svoje delo opravil z odliko. Zmanjšal je zaostanek in dokazal, da je to mogoče. Upam, da bo Renaultu prav tako uspelo,'' je sklenil Horner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.