Red Bull za poraz okrivil Renault

Foto: Žurnal24 Sebastian Vettel je bil v Monzi šele osmi, a še verjame v naslov prvaka. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Button in Barrichello sta v Monzi naredila odločilen korak k dvoboju za naslov prvaka, a Vettel se ne strinja: "Prvenstvo še ni odločeno." Predal se je le lastnik Red Bulla in okrivil Renault.
Oglej si celoten članek

Štiri dirke pred koncem se prvenstvo formule 1 počasi razpleta. S slabim rezultatom na italijanski VN sta v dirkaškem seštevku stik z Jensonom Buttnom in Rubensom Barrichellom izgubila Sebastian Vettel in Mark Webber, še bolj pa se je povečal zaostanek Red Bull Renaulta za Brawn Mercedesom v moštveni razvrstitvi. Red Bull se zaveda težav, v katere je padel, a se še ne predajajo. "Brez točk sem že zadnje tri dirke. Če na naslednji dirki ne dobim večjega števila točk, bom v velikih težavah. Imel sem dober del sezone, zdaj ga žal nimam," je po odstopu (kot posledici trčenja z Robertom Kubico v prvem krogu) razmišljal Webber, ki za Buttnom zdaj zaostaja že 28,5 točke. "Prvenstvo še ni odločeno," je bolj odločen včeraj osmi Vettel, ki je 26 točk za vodilnim. "Naš cilj ostajajo zmage in naslova prvaka. Zbrati se moramo in zmagovati na preostalih dirkah."

Kot sporočajo iz Red Bulla, Monza ni bila steza, ki bi ustrezala njihovemu dirkalniku, in boljši rezultat napovedujejo že za naslednjo dirko. "To je bila naša najslabša dirka sezone, ki je razkrila nekaj naših pomanjkljivosti. Upam, da nam bodo naslednje steze bolj ustrezale," je ob odhodu iz Monze dejal vodja ekipe Christian Horner, ki je pred dirko zelo samozavestno napovedoval, da je zdaj prišel njihov čas in da bodo izkoristili vse bolj ranljivega Buttna. Očitno zmagovalec šestih dirk iz prve polovice sezone ni več ranljiv, kot je bil na prejšnjih petih, ko je bil daleč od zmagovalnega odra. Poraz je priznal le lastnik ekipe Dietrich Mateschitz. "Bili smo odlični, a najboljši dirkalnik in najboljša dirkača žal niso dovolj za naslov prvaka," je dejal Mateschitz in s tem vrgel kritiko na Renaultove motorje. Do konca sezone ju gotovo čakajo kazni, saj bodo prej ali slej morali poseči po devetem, morda celo desetem motorju v sezoni (dovoljenih je le osem).

 
 

Rubens bo na preostalih dirkah bolj agresiven, Jenson pa bo pazil, da ohrani prednost.

Ross Brawn

 
V nedeljo se je tudi teoretično od naslova prvaka poslovil Lewis Hamilton (McLaren Mercedes), saj za Buttnom zaostaja več kot 50 točk. Srebrni obljubljajo, da bodo kljub temu na preostalih dirkah dali vse od sebe in poskušali doseči nekaj zmag. Boljše rezultate napovedujejo tudi v preostalih dveh velikih ekipah, Ferrariju in Renaultu, pa čeprav so se že osredotočili na dirkalnik za naslednje leto. Sezona se bo naslednji konec tedna nadaljevala z nočno dirko v Singapurju, ko bosta novo bitko za naslov prvaka bojevala moštvega prijatelja (ja, trdita, da ostajata prijatelja in si bosta pomagala do konca sezone) Button in Barrichello. "Rubens nima česa izgubiti, Jenson lahko. Rubens bo na preostalih dirkah bolj agresiven, Jenson bo pazil, da ohrani prednost. Imata prosto pot v boju za prvaka. Pomagala bosta drug drugemu in se borila drug proti drugemu," je dejal Ross Brawn.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.