Redsi glavni v L'poolu, Chelsea izgubil

Foto: EPA
Foto: EPA
Liverpool je v derbiju 30. kroga na Anfieldu premagal mestnega tekmeca Everton (3:1). Crystal Palace je na Stamford Bridgu presenetil vodilni Chelsea in mu prizadejal prvi poraz po 12 tekmah (1:2).
Oglej si celoten članek

Liverpool se je z zmago na derbiju Merseyside zavihtel na tretje mesto prvenstvene lestvice in povečal svoje možnosti za neposredno uvrstitev v skupinski del naslednje sezone Lige prvakov.

Prvi zadetek za domače je v osmi minuti dosegel Sadio Mane, Everton pa je izenačil pred Matthewa Penningtona.  Tri minute po izenačujočem zadetku je varovance Jürgena Kloppa v vodstvo spet popeljal Philippe Coutinho, končni izid (3:1) pa je v 60. minuti postavil rezervist Divock Origi. Belgijski napadalec je v 57. minuti zamenjal strelca uvodnega zadetka, ki se je pridružil seznamu poškodovanih nogometašev.

Za največje presenečenje dneva je poskrbel Crystal Palace, ki je na gostovanju v Londonu premagal vodilno ekipo prvenstva in se veselil četrte zaporedne zmage. Modri so povedli v peti minuti z golom Cesca Fábregasa, za preobrat gostujoče ekipe pa sta v deveti oziroma enajsti minuti poskrbela Wilfried Zaha in Christian Benteke.

Chelsea je doživel prvi poraz po dvanajstih zaporednih tekmah in ima po zmagi Tottenhama, ki je v gosteh premagal Burnely (0:2), samo še sedem točk prednosti pred mestnim tekmecem.

José Mourinho tudi tokrat ni bil zadovoljen z izplenom Manchester Uniteda na domačem Old Traffordu, kjer so rdeči vragi remizirali z West Bromom (0:0). United je zabeležil osmi domači remi v sezoni in Arsenalu ponudil priložnost, da se v nedeljo spet zavihti med pet najboljših ekip na Otoku. 

Premier League, 30. krog:

Liverpool - Everton 3:1 (2:1)
Mane 8., Coutinho 31., Origi 60.; Pennington 28.

Burnley - Tottenham Hotspur 0:2 (0:0)
Dier 66., Son 77.

Chelsea - Crystal Palace 1:2 (1:2)
Fábregas 5.; Zaha 9., Benteke 11.

Hull City - West Ham United 2:1 (0:1)
Robertson 53., N'Diaye 73.; Carroll 18. 

Leicester City - Stoke City 2:0 (1:0)
Ndidi 25., Vardy 47.

Manchester United - West Bromwich Albion 0:0 (0:0)

Watford - Sunderland 1:0 (0:0)
Britos 59.

Southampton - AFC Bournemouth 0:0 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.