Redsi še enkrat razočarali

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Didier Drogba je zabil za 1:0, Frank Lampard pa za zmago 2:0. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Drogba je z operacijo saniral poškodbo, ki ga je mučila skozi del lanske sezone. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Arsene Wenger Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Bacary Sagna Marcus Hahnemann Foto: Žurnal24 Theo Walcott George Elokobi Foto: Žurnal24 Tomas Rosicky Karl Henry Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner Ronald Zubar Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner Marcus Hahnemann Foto: Žurnal24 Arsene Wenger Pat Rice Foto: Reuters Nicklas Bendtner Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Antonio Valencia John Obi Mikel Foto: Žurnal24 Antonio Valencia Florent Malouda Foto: Žurnal24 Frank Lampard Park Ji Sung Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Dimitar Berbatov Alex John Terry Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Chelsea je na gostovanju pri Manchestru Unitedu dosegel veliko zmago (2:1) in storil velik korak k naslovu prvaka. Arsenal v zadnji minuti prek Wolvesov (1:0). Liverpool le remiziral.
Oglej si celoten članek

Že v petek je Robert Koren na tekmi West Bromwicha proti Leicestru zabil kar dva gola (3:0).

Liverpool letošnjo sezono nadaljuje z neprepričljivimi predstavami. Redsi so tokrat razočarali v 33. kolu Premier League. Na gostovanju pri Birminghamu so le remizirali (1:1). Rdeči so prek kapetana Stevena Gerrarda povedli v 46. minuti, a vodstva nato niso uspeli zadržati do konca srečanja. Domači so namreč izenačili deset minut kasneje. Liverpool je imel do konca tekme kar nekaj lepih priložnosti za zmago, a so bili strelci premalo natančni.

Vrhunci tekme med Birminghamom in Liverpoolom:


Manchester City ponižal Burnley
Neverjetni trije goli v prvih sedmih minutah so Manchester City torpedirali do visoke zmage pri Burnleyju (1:6), ki je po novi blamaži že izgubljen za Premier League. Trije zadetki Cityja so najboljši začetek tekme po letu 1993, ko je Tottenham podobno hitro povedel proti Oldhamu. Neverjetno revijo zadetkov je začel Emmanuel Adebayor, napadalcu Toga pa so se kasneje pridružili še Craig Bellamy, Carlos Tevez in Patrick Vieira za neverjetnih 0:5 ob polčasu. Branilec Vincent Kompany je v nadaljevanju še povišal rezultat, vsaj malo pa ga je omilil Steven Fletcher. Citizens so si z visoko zmago izdatno popravili gol razliko in na četrtem mestu zamenjali Spurse.

Bendtnerjeva glava zlata za Arsenal
S praktično zadnjim strelom na tekmi je Arsenal na domačem Emiratesu izsilil zmago proti Wolverhamptonu (1:0) in se spet priključil vodilnemu dvojcu na vrhu Premier League. Podajo Bacaryja Sagnaja je v 94. minuti v gol z glavo spremenil Nicklas Bendtner in topničarje, ki imajo do konca sezone najlažji razpored, izstrelil le točko za Manchestrom Unitedom in tri za vodilnim Chelseajem. Wolvesi so se z igralcem manj (v 66. minuti je bil strogo izključen Karl Henry) junaško borili vse do konca, a kot že nekajkrat letos je Mick McCarthy s svojim moštvom ostal praznih rok in brez točke, ki bi volkove še bolj oddaljila od mest za izpad.

Vrhunci tekme na Emiratesu med Arsenalom in Wolverhamptonom:

Velik moder korak k naslovu
Tudi zadetek lanskega junaka Federica Machede je bil premalo za Manchester United, ki je doma izgubil pomembno tekmo v bitki za naslov. Chelsea je s trenutkom navdiha Florenta Maloudaja in ščepcem improvizacije Joa Cola povedel na velikem derbiju na Old Traffordu, vragi pa brez poškodovanega Wayna Rooneyja niso zmogli resnejšega odgovora. Dider Drogba je s klopi in tudi prepovedanega položaja v drugem polčasu povišal na 2:0, končni rezultat pa je tudi s pomočjo roke postavil Macheda. Chelsea je tako pet tekem pred koncem prevzel vodstvo na vrhu lestvice, kjer zdaj vodi za dve točki pred Unitedom, modri pa so še na peti letošnji tekmi s klubi velike četverice ostali neporaženi.

Pred očmi angleškega boksarskega šampiona Davida Hayea, ki bo le dobre štiri kilometre stran v soboto zvečer branil svoj šampionski pas v seriji WBA proti Johnu Ruizu, so modri bolje začeli in bili nevarnejši v "stari dobri" postavitvi 4-3-3 z Nicolasom Anelkajem kot osamljenim napadalcem. Medtem, ko se Dimitar Berbatov v podobnem položaju ni najbolje znašel, so gostje povedli - znova navdušujoči Malouda je s solo prodorom razrezal obrambo rdečih vragov in podal po tleh pred vrata Edwina Van Der Sarja, kjer je žogo s "petko" v mrežo poslal Cole. Pravega odgovora s strani domačih ni bilo, je pa za nekaj kontroverznih odločitev poskrbel glavni sodnik Mike Dean. Delilec pravice, znan po svojem (pre)pogostem dosojanju najstrožjih kazni, je spregledal očitna prekrška nad Ji-Sung Parkom na eni in Anelkajem na drugi strani. Žal, ni ostalo le pri teh napakah.

Dean in njegov pomočnik sta v drugem polčasu spregledala prepovedan položaj, v katerem se je znašel rezervist Dider Drogba, a se napadalec Slonokoščene obale pred novim selektorjem Svenom-Göranom Erikssonom na tribuni s tem ni preveč obremenjeval in zabil žogo mimo Van der Sarja. Po lepem prodoru Nanija je srečno znižal golobradi Macheda, ki je lani tako fantastično rešil United proti Astonu Villi (3:2) v zadnjih sekundah. Toda tudi težko pričakovani povratek Italijana je bil na koncu mnogo premalo za United, ki bo upe zdaj polagal na večne rivale Liverpool, h katerim na eni izmed zadnjih ligaških tekem še potuje Chelsea.

Vrhunci tekme na Old Traffordu med Manchestrom Unitedom in Chelseajem:

Bent "strašil" nekdanje soigralce
Preprosto moralo se je zgoditi - Darren Bent, prvi strelec Sunderlanda, je nekdanjim delodajalcem Tottenhamu zabil že v prvih 30 sekundah tekme na Stadium of Light in iz enajstmetrovke povišal še na 2:0. Heurelho Gomes je z izjemno obrambo ustavil njegov hat-trick, ko je imel Bent na voljo še drug strel iz najstrožje kazni, a Spursi se vse do konca tekme niso pobrali, kljub še drugi zapravljeni enajstmetrovki Benta. Njihov poraz bo razveselil tekmece za četrto mesto, kjer se jim je z zmago v Boltonu približala Aston Villa (1:0), podobno pa lahko storita tudi Manchester City in Liverpool.

Vrhunci s tekme med Sunderlandom in Tottenham Hotspur:

Vrhunci gostovanja Astona Ville pri Boltonu:

Vrhunci remija med Portsmouthom in Blackburnom:

Vrhunci z obračuna na stadionu Britannia med Stoke Cityjem in Hull Cityjem:

Premier League, 33. kolo


Lestvica:
1. Chelsea 74

2. Man. United 72
3. Arsenal 71
4. Man. City 59 (-1)
5. Tottenham 58 (-1)
...
18. Hull City 27 (-1)
19. Burnley 24
20. Portsmouth 14

Manchester United : Chelsea 1:2 (0:1)

Macheda (81); Cole (20), Drogba (79)

Arsenal : Wolverhampton 1:0 (0:0)
Bendtner (90)
RK: Henry (66/Wolverhampton)

Bolton : Aston Villa 0:1 (0:1)
A. Young (11)

Portsmouth : Blackburn 0:0
RK: Vanden Borre (60/Portsmouth)

Stoke City : Hull City 2:0 (1:0)
Fuller (6), Lawrence (90)

Sunderland : Tottenham 3:1 (2:0)
Bent (1, 29/11-m), Zenden (86); Crouch (72)


Burnley : Manchester City 1:6 (0:5)
Fletcher (71); Adebayor (4, 45), Bellamy (5), Tevez (7), Vieira (20), Kompany (58)

Birmingham : Liverpool 1:1 (0:0)
Ridgewell (56); Gerrard (46)

Fulham : Wigan 2:1 (0:1)
Okaka Chuka (47), Hangeland (58); Scotland (34)

Everton : West Ham 2:2 (1:0)
Biljaletdinov (24), Yakubu (85); Costa (60), Ilan (87)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.