Reja na debiju ugnal Handanovićev Inter

Foto: EPA Klose Handanović Lazio Inter Foto: Reuters Edi Reja Lazio Inter Foto: EPA Berisha Lazio Inter Foto: EPA Mazzari Milito Lazio Inter Foto: EPA Klose Lazio Inter Foto: EPA Klose Lazio Inter Foto: EPA Klose Candreva Lazio Inter Foto: Reuters Stoti zadetek Kakaja v dresu Milana. Foto: EPA Gonzalo Higuain. Foto: EPA Dries Mertens. Foto: Reuters Juventus - Roma Foto: Reuters Strel Mirka Vučinića za zadetek proti Romi. Foto: Reuters Slavje Mirka Vučinića po zadetku proti Romi. Foto: Reuters Zadetek Leonarda Bonuccija proit Romi. Foto: Reuters Proslavljanje zadetka proti Romi Leonarda Bonuccija. Foto: Reuters Zadetek Artura Vidala proti Romi. Foto: Reuters Proslavljanje zadetka Artura Vidala proti Romi. Foto: Reuters Proslavljanje zadetka Artura Vidala proti Romi. Foto: Reuters Obramba Gianluigija Buffona proti Romi. Foto: Reuters Zadetek Artura Vidala proti Romi.
Že prvi dan tekem v letu 2014 je v Serie A poskrbel za veliki derbi vodilnih klubov. Juventus se je z zmago proti Romi (2:0) še bolj utrdil na prvem mestu Serie A, saj ima sedaj že osem točk prednosti pred Rimljani. Slednjim se je z današnjo zmago proti Sampdorii (2:0) spet približal Napoli. Edi Reja je ob vrnitvi na klop Lazia ugnal Inter (1:0).
Oglej si celoten članek

Vrnitev na klop Lazia je Edi Reja začinil z zmago nad Interjem (1:0), pri katerem je Samir Handanović skozi celotno srečanje stal med vratnicama. A tudi on je bil nemočen ob odločilnem strelu Miroslava Kloseja.

Domači Biancocelesti so bili boljši v prvem polčasu, najbližje zadetku na zaspani tekmi pa je bil reprezentant BiH Senad Lulić, ki ni izkoristil nesporazuma med Handanovićem in branilcem Jonathanom. V prvem delu sta za Rimljane poskušala še Hernanes in Luis Pedro Cavanda, prvi je zgrešil, drugi pa nastreljal slovenskega reprezentanta.

Inter boljši, a ne dovolj

V drugem polčasu je Inter diktiral tempo, a si ni pripravil konkretnejših priložnosti. Blizu gola sta bila le Rodrigo Palacio, ki ga je z drsečim startom  v zadnjem trenutku ustavil Giuseppe Biava, in Yuto Nagatomo, Japonec je po predložku Jonathana meril točno v domačega vratarja, sicer debitanta v Serie A, Albanca Etrita Berisho.

V zaključku je bil spet nevarnejši Lazio. V 70. minuti je Klose za malo zamudil na predložek Cavande, Nemec poljskih korenin pa je v 81. minuti nato venarle odločil srečanje, ko je s polvolejem po podaji Antonia Candreve z desne strani matiral Handanovića. Zaključni pritisk Interja ni obrodil sadov in Nerrazzuri so ostali šesti, Lazio pa deseti.

Juve na poti do novega Scudetta

Italija je v novo leto stopila z velikim derbijem med vodilnima kluboma lige. Pred tekmo je bil v boljšem položaju torinski Juventus, ki je imel pet točk naskoka pred Romo, ki ji je po sijajnem začetku malce pošla sapa. Juventus je tudi v novo leto štartal v sijajni formi in si z zmago proti najbližjim zasledovalcem z 2:0 zagotovil mirnejše nadaljevanje prvenstva, kjer imajo sedaj že osem točk prednosti. Na tretjem mestu se je z zmago proti Sampdorii (2:0) še nekoliko utrdil Napoli.

Belgijec junak v Neaplju

Večina tekem tega kola je bila na sporedu danes, ko Italijani praznujejo svete tri kralje. Najprej sta se v Neaplju pomerila tretjeuvrščeni Napoli in Sampdoria, ki jo vodi Siniša Mihajlović. Pričakovano so bili boljši domačini, ki so tudi z nekaj sreče slavili 2:0. Z novimi tremi točkami se je Napoli še nekoliko približal Romi, ki jim na drugem mestu beži le še za dve točki.

Oba zadetka na tekmi je prispeval Belgijec Dries Mertens, rezultat pa bi lahko bil tudi drugačen, saj so gostje v drugem polčasu kar dvakrat zadeli okvir vrat. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu, v prvem pa je bil golu še najbliže Gonzalo Higuain, čigar strel pa je s skrajnimi močmi rešil vratar gostov Angelo da Costa, ki je tudi v drugem polčasu nekajkrat preprečil izdatnejše slavje domačih.

Juventus izkoristil že prvo priložnost

Foto: Reuters Zadetek Artura Vidala proti Romi. Kljub boljši formi domačinov, so gostje iz večnega mesta v Torinu prišli do prve lepše priložnosti na tekmi. V šesti minuti je trojica krenila proti vratom Gianluigija Buffona, ki je po slabši podaji Francesca Tottija odlično posredoval in tako preprečil morebitno vodstvo Rome.

Tudi v nadaljevanju so več pokazali ‘sinovi volkulje’, a vseeno so bili nogometaši Juventusa tisti, ki so bolj zadovoljni odšli na petnajstminutni odmor. V sedemnajsti minuti se je črno-belim ponudila prva priložnost na srečanju in Torinčani so jo sprejeli odprtih rok.

Odlično delo vratarjev

Carlos Tevez je preigraval v kazenskem prostoru Rome in nato lepo našel Artura Vidala, ki pa z bližine ni mogel zapraviti ponujenega in domači so prevzeli vodstvo. Pester prvi polčas je nato do konca minil bolj v znamenju odličnih obrambnih akcij, saj sta obe ekipi morala pokazati veliko, da se mreži nista več zatresli.

Gianluigi Buffon je bil bolj zaposlen od obeh vratarjev, a tudi njegov kolega v dresu Rome Morgan De Sanctis je nekajkrat uspešno posredoval. Čeprav je Roma v prvem polčasu morda pokazala za odtenek več, so na odmor odšli z minimalnim zaostankom.

Hitro potrdili zmago, dva rdeča za Romo

Drugi polčas pa se je začel popolnoma drugače kot prvi. Juventus je odločno krenil po povišanje vodstva in ga že po treh minutah tudi dosegel. Po prostem strelu v bližini kazenskega prostora nasprotnika je Andrea Pirlo še enkrat dokazal svoje mojstrstvo in s podajo našel povsem osamljenega Leonarda Bonuccija, ki je moral žogo le še potisniti v mrežo Rome.

Foto: Reuters Proslavljanje zadetka proti Romi Leonarda Bonuccija. Ko je v 75. minuti z igrišča moral gostujoči branilec Daniele De Rossi, ki je prejel rdeči karton, je postalo jasno, da se bo Roma le stežka vrnila v srečanje in odnesla željeno točko. Da bo mera polna, je le pol minute kasneje enaka kazen doletela Leandra Castana , ki je z roko preprečil tretji zadetek Juventusa. Ob dveh igralcih več so imeli domači že tri zadetke prednosti, saj je z enajstih metrov natančno meril nekdanji nogometaš Rome, Mirko Vučinić.

Obe ekipi sta nato želeli le mirno pripeljati tekmo do konca. Nogometaši Rome so se zavedali, da ob dveh igralcih manj treh golov zaostanka ne morejo več izničiti, domači pa so hranili moči za prihajajoče tekme, kjer bodo branili zdaj že lepo prendost osmih točk na vrhu razpredelnice italijanskega prvenstva. To je bil sicer šele prvi letošnji prvenstveni poraz Rome.

Kaka z dvema goloma v zgodovino

Milan je na ponedeljkovi popoldanski tekmi doma gostil Atalanto in se veselil lepe zmage s 3:0. Po tekmi je moral biti zelo zadovoljen tudi Brazilec Kaka, ki je dosegel prva dva zadetka na tekmi in tako postavil izjemen mejnik.

Njegov prvi gol, ki ga je po lepi ekipni akciji dosegel v 35. minuti, je bil namreč njegov stoti zadetek v dresu mialnskega kluba. Stoprvega je nato dodal pol ure kasneje, končni izid pa je postavil Bryan Cristante. Z novimi tremi točkami se je Milan (začasno) prebil med deseterico, tudi tokrat pa trener Massimiliano Allegri ni mogel računati na našega Valterja Birso.

Dva Slovenca v akciji v nedeljo ...

Na preostalih dveh nedeljskih tekmah 18. kola Serie A, sta nastopila tudi dva kluba s slovenskim pridihom. Chievo je gostil Cagliari in osvojil točko (0:0), celotno tekmo pa je v dresu kluba iz Verone odigral slovenski branilec Boštjan Cesar. Njegov soigralec iz reprezentance Dejan Lazarević tokrat ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Tekmo med Fiorentino in Livornom je v vijoličastem dresu začel Josip Iličić, ki je na igrišču ostal dobro uro. V 62. minuti ga je zamnejal Joaquin, le štiri minute kasneje pa so njegovi soigralci prek Gonzala Rodrigueza dosegli edini zadetek na tekmi, s katerim se je klub iz Firenc še malce utrdil na četrtem mestu na prvenstveni lestvici.

... in dva v ponedeljek

Nedeljske tekme italijanskega državnega prvenstva so prav tako ponudile nekaj za podpornike slovenskih nogometašev. Navkljub odsotnosti Valterja Birse in Reneja Krhina, je imel selektor Srečko Katanec kaj za videti, saj je za Sassuolo v drugem polčasu zaigral vezist Jasmin Kurtić. Ta je v igro vstopil kmalu po začetku drugega polčasa pri izidu 0:2, ki se ob njegovi prisotnosti ni več spremenil.

Italijansko prvenstvo, 18. kolo:

Juventus : Roma 3:0 (1:0)
Vidal (17), Bonucci (48), Vučinić (77/11-m)
RK: De Rossi (75), Castan (76)/oba Roma

Chievo : Cagliari 0:0
Cesar je igral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) pa je sedel na klopi.

Fiorentina : Livorno 1:0 (0:0)
Rodriguez (66)
Iličić (Fiorentina) je igral do 62. minute.

Napoli : Sampdoria 2:0 (0:0)
Mertens (53, 62)

AC Milan : Atalanta 3:0 (1:0)
Kaka (35, 65), Cristante (67)
Birsa (AC Milan) ni bil v ekipi.

Catania : Bologna 2:0 (1:0)
Bergessio (23), Lodi (66/11-m)
Krhin (Bologna) ni bil v ekipi.

Genoa : Sassuolo 2:0 (2:0)
Gilardino (28/11-m), Bertolacci (45)
Gilardino (Genoa) je v 88. zapravil enajstmetrovko.
Kurtić (Sassuolo) je v igro vstopil v 46. minuti.

Parma : Torino 3:1 (2:1)
Marchionni (34), Lucarelli (45), Amauri (70); Immobile (21)

Udinese : Hellas Verona 1:3 (1:2)
Pereyra (43); Toni (8, 39), Iturbe (70)

Lazio : Inter 1:0 (0:0)
Klose (81)
Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.