Rekord za Čecha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pred evropskim prvenstvom bo odigrana kopica prijateljskih tekem. Zaigrali sta tudi dve tekmici Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018.
Oglej si celoten članek

Slovaška nogometna reprezentanca, ki bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 igrala v skupini skupaj s Slovenijo, je na pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo v Franciji premagala Gruzijo s 3:1. Za Slovake je dvakrat zadel Adam Nemec (5. in 56. minuta), enkrat pa Adam Zrelak (70.) Za Gruzijo je bil uspešen Levan Kenia (71.).

Češka je ugnala Malto, tudi tekmico Slovenije v kvalifikacijah za SP 2018. Čehi so slavili s 6:0. V središču pozornosti je bil vratar Čehov, 34-letni Petr Čech, ki je s 119. nastopom za izbrano vrsto podrl češki rekord. Tega je prej imel v lasti Karel Poborsky. Vratar Arsenala je za češko debitiral leta 2002, osemkrat pa je dobil nagrado za najboljšega češkega nogometaša.

Foto: Profimedia Marcus Rashford Zadetek na debiju

Svoj prvi nastop za Anglijo pa je opravil 18-letni napadalec Manchester Uniteda Marcus Rashford, ki je za prvi reprezentančni zadetek potreboval le 135 sekund. Z zadetkom v tretji minuti dvoboja proti Avstraliji je postal tretji najmlajši strelec v zgodovini angleške reprezentance, mlajša sta bila ob prvencu le Wayne Rooney in Michael Owen. Rashford je sicer po predložku Raheema Sterlinga srečno prišel do žoge in jo z volejem poslal v mrežo.

Angleži razen zadetka v prvem polčasu niso veliko pokazali, je pa njihovo prednost v 55. minuti s svojim 52. zadetkom v reprezentanci podvojil Rooney. Ta jezadel z 20 metrov po protinapadu, znova je bil podajalec Sterling. V 76. minuti pa je ob nenevarnem predložku Avstralcev slabo posredoval Eric Dier in zatresel lastno mrežo za končnih 2:1.

Na evropskem prvenstvu na visoko uvrstitev računajo tudi hrvaški nogometaši. Ti so se tokrat gostili Moldavijo in jo v premešani postavi premagali z 1:0. Edini zadetek na tekmi je že v deveti minuti zabil Andrej Kramarić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.