Rekorden prestop med slovenskimi klubi

Foto: NKOlimpija/SPS
Foto: NKOlimpija/SPS
Blessing Eleke se iz Gorice seli v Olimpijo.
Oglej si celoten članek

Nigerijski napadalec Blessing Eleke je z ljubljansko Olimpijo podpisal pogodbo do leta 2019. Zmaji naj bi za trenutno drugega strelca Prve lige (12 golov) plačali kar 800.000 evrov, kar je rekorden znesek za prestope med slovenskimi klubi, poroča Ekipa24.

Visoko ceno so Ljubljančani plačali tudi zato, ker so se za Elekeja zanimali tudi klubi iz Italije, Belgije in Švedske, dodaja Ekipa. Poleg Elekeja je Olimpija lepo vsoto odštela tudi za vratarja Domžal Nejca Vidmarja, katerega prestop pa še ni uradno potrjen.

Izbral številko 99

19-letni Eleke je odgovor na odhod Andraža Šporarja, ki je na začetku januarskega prestopnega roka odšel v Basel. V napadu Olimpije bo združil moči z rojakom in nekdanjim soigralcem pri Gorici Ezekielom Hentyjem.

"Zame je prihod v Olimpijo odlična priložnost. Zelo sem vesel in rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili, da sem postal član Olimpije. Zahvalil bi se tudi Bogu, ki me spremlja na moji poti. Klub me je močno želel v svojih vrstah in to zares cenim. Prišel sem, da bi osrečil ljudi, komaj čakam, da se začne zares in zaigram pred ljubljanskimi navijači," je za klubsko spletno stran dejal Eleke, ki si je izbral številko 99.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.