Rekorden večer za Prepeliča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Klemen Prepelič z rekordom kariere v evroligi ohranil upanje Valencie.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je z rekordno predstavo ohranil upanje Valencie za uvrstitev v četrtfinale evrolige. Na gostovanju v Berlinu je bil s 24 točkami najboljši strelec tekme in ključni dejavnik, da so Španci nadoknadili zaostanek 18 točk iz prvega polčasa ter na koncu slavili z 90:86.

Prepelič, ki je zgrešil le tri mete iz igre (1:2 za dve točki, trojke 5:7, prosti meti 7:8) je ob tem zbral sedem podaj in tri skoke. S tem je postavil osebni rekord v evroligi tako po številu točk (prej dvakrat 22 točk) kot statističnem indeksu - 29 (prej 26).

Mariborčan je s povprečjem 12 točk na tekmo prvi strelec Valencie, ki si bo skušala v zadnjem krogu doma proti ekipi Zorana Dragića iz Vitorie izboriti mesto med osem najboljših ekip, ki se bodo v četrtfinalu na tri zmage pomerile za štiri mesta na zaključnem turnirju konec maja v Kölnu.

Pred zadnjim krogom naslednji teden sta prosti le še dve mesti. Vozovnico za četrtfinale že imajo Barcelona, CSKA Moskva, Anadolu Efes, Fenerbahče, Armani Milano in Bayern München Žana Marka Šiška, za preostali mesti pa so v igri Baskonia Vitoria, Valencia, Real Madrid in Zenit Sankt Peterburg.

Slednji je v najboljši poziciji, saj ima do konca rednega dela še dve tekmi. Real Madrid, ki je nocoj premagal Olympiakos, bo o svoji usodi odločal sam na gostovanju v Istanbulu pri Fenerbahčeju, Valencia in Baskonia pa potrebujeta spodrsljaj Zenita ali Reala, saj ima slednji pred zadnjim krogom zmago več, a hkrati slabši medsebojni seštevek v vsemi španskimi tekmeci.

Barcelona si je s 24. zmago zagotovila prvo mesto po rednem delu in prednost domače dvorane proti osmouvrščeni ekipi. V Turčiji je premagala Fenerbahče z 82:73, zasedba nekdanjih slovenskih selektorjev Igorja Kokoškova in Rada Trifunovića pa je dobra dva tedna pred začetkom četrtfinalnih dvobojev doživela hud udarec, saj si je eden glavnih zvezdnikov Fenerbahčeja Jan Vesely resneje poškodoval gleženj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.