Rekorder Prve Lige si je našel nov klub

Foto: Prodimedia ezekiel henty lokomotiva
Nekdanji nogometaš Olimpije Ezekiel Henty bo kariero nadaljeval v dresu madžarskega Videotona.
Oglej si celoten članek

Najdražji nogometaš v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije, Nigerijec Ezekiel Henty, nekdaj igralec ljubljanske Olimpije, je okrepil madžarskega prvaka Videoton, ki ga vodi nekdanji trener zeleno-belih Marko Nikolić, poroča spletna stran kluba. Henty je podpisal triletno pogodbo, z moskovsko Lokomotivo pa je pred tem prekinil pogodbo.

Februarja 2016 je Lokomotiva za napadalca iz Nigerije Olimpiji plačala pet milijonov evrov odškodnine, toda Henty v Rusiji ni veliko igral. V dresu kluba iz Moskve je dobil malo priložnosti, zato ga je Lokomotiva posodila v Baniyas iz Abu Dabija. Tudi tam se ni posebej izkazal.

Štiriindvajsetletnik bo kariero skušal obuditi pri madžarskem Videotonu, ki bo danes proti estonskemu Nomme Kaljuju lovil tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo. Madžari so prvo tekmo dobili s 3:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.