Rekorder v smehu razkril skrivnost uspeha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V zgolj osmih trenerskih sezonah je štirikrat postal prvak.
Oglej si celoten članek

Trener prvakov lige NBA Golden State Warriors Steve Kerr se je zapisal v zgodovino lige kot edini, ki je osvojil vsaj štiri naslove prvaka tako kot igralec kot trener, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Video Bojevniki potolkli Kelte, Curry za zgodovino

Z današnjo zmago Golden Stata nad Bostonom je Kerr osvojil že svoj četrti trenerski naslov v karieri. Pet jih je osvojil kot igralec. Tri v dresu Chicago Bulls in dva v dresu San Antonio Spurs.

"Ta naslov je bil najbolj neverjeten. Imeli smo veliko poškodb in neznank," je dejal 56-letni trener, ki je spet izpostavil ključnega igralca svoje ekipe Stephena Currya. "On je razlog za vse to. Spominja me na Tima Duncana. Seveda sta popolnoma različna igralca, ampak podobna z vidika človečnosti, talenta in samozavesti. To je kombinacija, zaradi katere si vsi želijo zmagati zanj," je dodal Kerr.

Leta 1993 je Kerr prišel v Chicago, kjer je kot igralec med letoma 1996 in 1998 osvojil tri zaporedne naslove. Potem se je preselil v San Antonio, kjer je naslednje leto osvojil četrtega in s tem postal prvi igralec po 50 letih, ki mu je to uspelo. Leta 2001 je San Antonio zapustil, a se vrnil dve leti kasneje in osvojil še svoj peti naslov.

Trenersko pot je začel v sezoni 2014/15 pri Golden Statu. V svoji debitantski sezoni kot trener pa je že osvojil svoj prvi naslov prvaka. Z bojevniki je Kerr slavil še 2017, 2018 in 2022. "Samo družim se s pravimi ljudmi," je z nasmehom dejal Kerr.

Najuspešnejši trener v zgodovini lige NBA je Phil Jackson z 11 naslovi. Devet naslovov je osvojil Red Auerbach, po pet pa John Kundla, Pat Riley in Gregg Popovich. Sledi Kerr s štirimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.