Rekordna množica v Areni: Srbi že o teorijah zarote

Crvena zvezda se je s slovenskim reprezentantom Jako Blažičem pred rekordnimi 24.232 gledalci v sredo uvrstila v polfinale Evropskega pokala. So številko pri rdeče-belih priredili?
Oglej si celoten članek

Dvoboj Crvene zvezde in Partizana se je znova preselil na tribune, a tokrat rdeče-bela in črno-bela polovica Beograda nista igrali ena proti drugi. Zvezda je namreč na tekmi četrtfinala Evropskega pokala skušala podreti rekord po številu navijačev na evropski tekmi, ki je bil od leta 2009 v rokah mestnih sosedov.

Rdeče-beli so se z Jako Blažičem proti evroligašu Budivelniku uspeli uvrstiti v polfinale tekmovanja in po objavljenih podatkih tudi zares podrli rekord partizanovcev – v Kombank Areni naj bi se v sredo nagnetlo kar 24.232 navijačev, skoraj dva tisoč več, kolikor si jih je pred petimi leti ogledalo tekmo Evrolige med Partizanom in Panathinaikosom (22.567).

"Želijo diskreditirati uspeh kluba"

Sum dvoma je na nov rekord evropske košarke padel, ko se je na YouTubu pojavil posnetek z enega od vhodov v največjo srbsko dvorano, kjer so uslužbenci Eventima potrjevali šope vstopnic in skozi vrtljive križe spuščali "nevidne" navijače. Rdeče-beli so prek uradnega profila na Facebooku zatrdili, da gre zgolj za diskreditiranje kluba pred očmi javnosti.

"Na tekmi četrtfinala Evropskega pokala je bilo prisotnih 24.232 navijačev, na internetu pa se je medtem pojavil posnetek, s katerim želijo avtorji diskreditirati ta uspeh kluba," so sporočili zvezdaši.

"Vseeno je resnica samo ena, ta pa se glasi – zaradi prevelike gneče pred samo tekmo so bili uslužbenci Eventima primorani spremeniti postopek. Niso takoj potrjevali vstopnic, temveč so vzemali cele ali pa so vzeli dele s kodo, nato pa navijačem dovolili, da gredo na tribuno in potem potrdili vstopnice. Vse vstopnice, ki niso bile takoj evidentirane ob prihodu navijačev, so bile potrjene, ko je velik naval navijačev minil. Na ta način so se izognili veliki nervozi in omogočili, da so vsi pravočasno v hali na svojih mestih prisostvovali spektaklu."

Zaslužek prek 50 tisoč evrov

Dan po tekmi so iz tabora Zvezde še sporočili, da so prodali 20.736 dnevnih vstopnic, 1.368 pa je bilo povabljencev (pokrovitelji, športno društvo Crvena zvezda in igralci), na dan tekme pa da je bilo potrjenih še 1.954 sezonskih vstopnic in 174 akreditacij, končna številka pa je rekordnih 24.232 gledalcev.

S prodajo vstopnic je klub samo za to tekmo zaslužil 97.372,26 evra, ob poravnavi stroškov organizacije pa je čisti dobiček 54.144,64 evra, dodajajo.

"Nevidni navijači vstopajo v Areno" je naslov spodnjega videoposnetka, ki so ga objavili na YouTubu, in ki naj bi prikazoval, kako pobiralci vstopnic v Kombank Areni v dvorano spuščajo nevidne osebe:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.