Reli Dakar ustavil sneg! Prav ste prebrali ...

Foto: EPA
Foto: EPA
Udeleženci relija Dakar so danes nepričakovano dobili priložnost za dodaten dan počitka na tej naporni dirki. Zaradi slabih vremenskih razmer na trasi šeste etape so jo odpovedali, karavana dirkačev pa je tako v konvoju prešla mejo med Argentino in Čilom, kjer se bo reli v soboto nadaljeval s sedmo etapo.
Oglej si celoten članek

Za reli Dakar nekoliko nenavaden je bil razlog odpovedi – sneg na prelazu med Argentino in Čilom. Prelaz Paso de San Francisco na 4700 metrih nadmorske višine naj bi bil sicer eden glavnih izzivov za dirkače, toda tokrat je narava pokazala zobe.

Čilske oblasti so prelaz zaradi močnega sneženja zaprle, v petek pa so ga odprli le za toliko časa, da je karavana dirkačev prečkala mejo. V tem delu Andov že več dni močno sneži, kar je za ta letni čas nenavadno, saj je na južni polobli poletje. V nižjih predelih pa imajo težave z dežjem, zaradi poplav so morali v četrtek že delno skrajšati peto etapo.

"Seveda smo nezadovoljni, saj nam bo takšna poteza temeljito premešala načrte. A tudi to je del relija Dakar," je odločitev o odpovedi etape pospremil direktor tekmovanja Etienne Lavigne. Po načrtih bi sicer dirkači danes morali prepeljati 642 kilometrov od Fiambale v Argentini do Copiapa v Čilu, ob skupno 641 kilometrih bi bila hitrostna preizkušnja dolga 247 kilometrov. Za soboto je v načrtu etapa s startom in ciljem v Copiapu, dolga 573 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.