Remi Barçe na Mestalli: Messi zapravil zmago

Foto: EPA Messi Rami Valencia Barcelona Copa del Rey španski pokal polfinale Foto: EPA Pique Soldado Valencia Barcelona Copa del Rey španski pokal polfinale Foto: EPA Albelda Messi Rami Valencia Barcelona Copa del Rey španski pokal polfinale Foto: EPA Pinto Valencia Barcelona Copa del Rey španski pokal polfinale Foto: EPA Fabregas Puyol Messi Valencia Barcelona Copa del Rey španski pokal polfinale
Prva polfinalna tekma španskega pokala med Valencio in Barcelono se je na Mestalli končala z remijem, tako da je pred povratnim obračunom na Camp Nouu še vse odprto (1:1). Lionel Messi je zapravil strel z enajstih metrov, Barcelonin vratar José Manuel Pinto pa samo po čudežu ni dobil rdečega kartona.
Oglej si celoten članek

"Vratar lahko žogo prime izven kazenskega prostora in ni izključen. Ali to novo pravilo velja za vse, ali samo za nekatere?" se je na dogodek iz 18. minute tekme med Valencio in Barcelono prek Twitterja odzval Eladio Paramés, predstavnik za odnose z javnostmi portugalskega trenerja Reala Joséja Mourinha. Katalonci so na Mestalli povsem prevladovali, nato pa je zadnji vrsti ušel Roberto Soldado, rezervni vratar José Manuel Pinto pa se je v padcu žoge dotaknil z roko izven svojega kazenskega prostora.

Protesti domače ekipe niso zalegli, a vsaj nekaj zadoščenja so netopirji dobili že čez nekaj manj kot deset minut, ko je Jonas po lepi akciji izkoristil podajo z levega boka in premagal Pinta iz neposredne bližine. Praktično do konca tekme je igrala le še Barcelona in Alexis Sánchez je najprej zapravil veliko priložnost in s "špičko" streljal mimo gola Diega Alvesa, zapravljeno priložnost Čilenca pa je popravil kapetan Carles Puyol, ki je po podaji s kota ostal sam na drugi vratnici in poravnal izid.

V drugem polčasu so Katalonci lovili drugi gol, ki bi jim pred povratno tekmo na Camp Nouu prinesel veliko prednost, a so sodniki najprej upravičeno razveljavili gol Sáncheza zaradi prepovedanega položaja, Lionel Messi pa ni izkoristil najstrožje kazni. V 55. minuti je v kazenskem prostoru Thiaga Alcântaro zrušil Miguel, Messijevo namero pa je Alves prebral in mu strel ubranil. Josep Guardiola je v igro kasneje poslal še Daniela Alvesa in prav Brazilec je bil najbližje temu, da premaga soimenjaka v golu domačih, a je leteči bočni nogometaš Barçe stresel le okvir gola.

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, prvi tekmi:

Valencia : Barcelona 1:1 (1:1)
Jonas (27); Puyol (35)
Messi (Barcelona) je v 56. minuti zapravil enajstmetrovko.

Mirandés : Athletic Bilbao 1:2 (0:2)
Lambarri (90); Llorente (17, 27)

Francoski ligaški pokal (Coupe de la Ligue), polfinale:

Lorient : Lyon 2:4* (0:0)
Emeghara (59), Monnet-Paquet (68); Lacazette (80, 120), Briand (90), Gomis (102)
* - po podaljšku

Marseille : Nice 2:1 (1:1)
Rémy (16), Brandão (57); Mounier (44)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:33 2. Februar 2012.

    Se vidi za koga navijajo sodniki

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.