Remi Goričanov

Foto: Žurnal24 Nogometaši Gorice imajo pred povratnim srečanjem dobre možnosti za napredovanje.
V Sofiji sta se na prvi tekmi 2. kola pokala Intertoto pomerili ekipi Černomorca in Hit Gorice in se razšli z 1:1. Gorica ima tako pred povratno tekmo lepe možnosti za napredovanje.
Oglej si celoten članek
 

Pokal Intertoto, 2. kolo, 1. tekma

Černomorec : Hit Gorica 1:1

Novogoriška zasedba pred prihodom v bolgarsko prestolnici ni vedela veliko o svojem mednarodnem tekmecu iz Burgasa. A klub, ki je bil ustanovljen šele pred tremi leti in se je ob izdatni pomoči domačega naftnega pokrovitelja v zelo kratkem obdobju prebil v bolgarsko prvo ligo, se je izkazal za neugodnega in kakovostnega tekmeca.V prvem polčasu se je na sofijskem igrišču odvijala "šahovska" igra, v drugem pa so prvi "pičili" Novogoričani, ki so v 57. minuti izkoristili hiter nasproten napad in z mojstrskim golom izkušenega napadalca Milana Osterca povedli z 1:0. A veselje je bilo kratkotrajno: le sedem minut kasneje je izenačujoči zadetek dosegel Meskita, v 69. minuti pa je izraelski sodnik Asaf Kenan po nedovoljenem posredovanju izven kazenskega prostora pokazal rdeč karton vratarju Vasji Simčiču.

V nadaljevanju se je razmerje moči na igrišču spremenilo. Številčno šibkejši izbranci Primoža Glihe so se povlekli v obrambo, navkljub neprestani bolgarski pobudi pa niso klonili, tako da so si pred povratnim obračunom na domačih tleh priigrali dober izid. "Podali smo se v neznano, saj o moštvu iz Burgasa praktično nismo imeli nobenih informacij. Bolgarsko izkušnjo smo preživeli, a hkrati spoznali, da gre za zelo kakovostno zasedbo. Na povratni domači tekmi nas čaka zahtevna naloga, a verjamem v našo uvrstitev v nadaljnji krog," je po sofijskem obračunu dejal najbolj izkušen nogometaš novogoriškega moštva - Enes Demirović.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.