Remi na derbiju v Kopru

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometaši Cimosa Kopra in Celja Pivovarne Laško so se v 2. krogu 1. NLB Leasing lige razšli s 30:30 (17:14).
Oglej si celoten članek

Koprski in celjski rokometaši so v Bonifiki poskrbeli za pravi derbi. Čeprav so bili večino tekme v (rahli) prednosti domači, pa so Celjani vztrajno preprečevali koprske poskuse pobega in bili na koncu za vztrajnost skorajda nagrajeni z zmago, ki pa jo je v zadnji sekundi preprečil Uroš Bundalo. Obračun Kopra in Celja se je tako kar zasluženo končal z delitvijo točk. Pri Kopru je bil z devetimi goli najuspešnejši Matjaž Brumen, pri Celju pa Luka Žvižej z desetimi zadetki.

Po izenačenem začetku tekme so sredi polčasa Koprčani z dobro obrambo prišli do prednosti z 10:7 po golu Uroša Rapotca, za tri zadetke (12:9) pa so vodili tudi v 19. minuti, ko je bil uspešen Filip Gavranović. Ko je kazalo, da se bo nato Celjanom vendarle uspelo priključiti, ne nazadnje je Luka Žvižej v 21. minuti znižal na 11:12, pa je domači strateg Fredi Radojković iz vrat poklical Gorazda Škofa, ga zamenjal z Juretom Vranom, kar se mu je hitro obrestovalo.

Slednji je namreč dvakrat zapored obranil celjska napada, kar so njegovi soigralci izkoristili za vodstvo s 17:13 v 29. minuti. Na glavni odmor so Primorci, pri katerih sta v tem delu igre strelsko izstopala Brumen s petimi in Nikola Manojlović s štirimi zadetki (na koncu jih je zabil sedem), nesli tri gole prednosti.

Foto: Saša Despot Bundalo Cimos Koper Koprčani izvlekli točko

Drugi polčas so bolje začeli gosti, ki so začeli nižati zaostanek, Gašper Marguč je v 36. minuti zabil za 18:19. A do izenačenja dolgo niso mogli. To pa jim je vendarle uspelo v 46. minuti (23:23), ko se je med strelce znova vpisal Marguč (skupno sedem golov), ob Žvižeju najbolj razpoloženi igralec Celja. Čeprav so ob prednosti dveh igralcev Koprčani v 52. minuti znova povedli za tri gole (28:25), pa se Celjani niso predali. Na krilih dobrih obramb Urbana Lesjaka so znova izenačili, po novem zadetku izjemno razigranega Žvižeja pa povedli s 30:29. Kopru je za zadnji napad ostalo 13 sekund, v katerih so s sedmerico v polju izigrali goste in prek Uroša Bundala izvlekli točko.

Koprčani, ki bodo zaostalo tekmo 1. kroga proti Krškemu igrali 26. septembra, bodo v 3. krogu v soboto gostovali v Ribnici, Celjani pa bodo isti dan gostili Sevnico.

1. NLB Leasing liga, 2. kolo:

Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško  30:30 (17:14)
Gorenje Velenje
- Maribor Branik 36:31 (18:19)
Krka - Istrabenz Plini Izola 24:23 (13:11)
Trimo Trebnje - SVIŠ Pekarna Grosuplje 34:29 (16:14)
Krško - Ribnica Riko hiše 33:33 (17:18)
Sevnica - Jeruzalem Ormož 24:23 (10:13)

Lestvica:
1. Gorenje Velenje                     4
2. Ribnica Riko hiše                  3
3. Celje Pivovarna Laško             3
4. Maribor Branik                        2
5. Istrabenz Plini Izola                 2
6. Trimo Trebnje                         2
7. Sevnica                                 2
8. Krka                                     2
9. Krško                                    1
10. Cimos Koper                        1
11. Jeruzalem Ormož                  0
12. SVIŠ Pekarna Grosuplje        0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.