Remi na Parku princev

Foto: EPA PSG, Chelsea Foto: EPA Chelsea Foto: EPA Branislav Ivanović Foto: EPA Branislav Ivanović Foto: EPA David Beckham Foto: EPA Edinson Cavani Foto: EPA Edinson Cavani Foto: EPA Zlatan Ibrahimović Foto: EPA Zlatan Ibrahimović Foto: EPA David Luiz Foto: EPA Chelsea, PSG Foto: EPA Xabi Alonso Foto: EPA Šahtar, Bayern Foto: EPA Šahtar, Bayern Foto: EPA Šahtar, Bayern Foto: EPA Šahtar, Bayern Foto: EPA Šahtar, Bayern
V ponovitvi četrtfinala iz minule sezone sta se tokrat znova pomerila PSG in Chelsea. V drugem dvoboju je Šahtar gostil Bayern, obe tekmi pa sta sekončali brez zmagovalca.
Oglej si celoten članek

Pred slabim letom je Paris Saint-Germain domačo tekmo dobil s 3:1, na povratni, kjer je manjkal Zlatan Ibrahimović, pa so Londončani slavili z 2:0 in se tako po zaslugi zadetka v gosteh prebili v polfinale.

Šved je bil tudi v tokratnem dvoboju s Chelseajem velik adut Parižanov, a statistika ni govorila v njegov prid. Na šestih tekmah proti ekipam, ki jih je vodil Jose Mourinho, se še ni vpisal med strelce. Zanimivo, da je za časa, ko je Interju poveljeval Portugalec, zabil 28 zadetkov na 46 dvobojih.

Kot prvi so na tekmi sicer zapretili domači nogometaši. V 11. minuti sta po predložkih z leve strani z glavo poizkusila Blaise Matuidi in Ibrahimovič, a je bil obakrat na pravem mestu vratar Londončanov Thibaut Courtois. Za prvo nevarnejšo akcijo gostov, ki so že v prvih minutah nakazali, da bi jih zadovoljil tudi remi, je bilo treba počakati do 25. minute. Eden Hazard je po desni strani potegnil v kazenski prostor domačih, a je njegovo podajo v peterec presekal vratar Salvatore Sirigu. Italijanski čuvaj mreže je kasneje dobro reagiral tudi ob predložku Cesca Fabregasa s prostega strela.

Prvi pravi napad Chelseaja in gol

V 34. minuti je bil blizu vodstva PSG. Edinson Cavani je po kotu sprožil z glavo na prvi vratnici, s parado pa je začetni rezultat ubranil Courtois. Kmalu zatem je sledil šok za francoske navijače, zanj so poskrbeli Chelseajevi branilci. Po podaji Johna Terryja z leve strani se je v kazenskem prostoru odlično znašel Gary Cahill, s peto dvignil žogo, ta pa je preko francoskih branilcev prišla do Branislava Ivanovića, ki mu ni bilo težko zadeti z glavo.

V zadnji minuti prvega dela je Ibrahimović s prostega strela žogo poslal preko gostujočega gola.

PSG zagospodaril na zelenici

Londončani, ki so po vodstvu stopili še bližje svojim vratom, so izgledali suvereno do 57. minute, nato pa je v njihovo mrežo žogo poslal najboljši strelec Parižanov v Ligi prvakov - Cavani. Po podaji Matuidija je bil v svojem petercu prenizek Cahill, Urugvajec pa je povsem sam z glavo z bližine zadel za 1:1.

Že v 60. minuti bi gostitelji lahko vodili. Ibrahimović se je v kazenskem prostoru otresel branilcev, streljal, a je z izjemno obrambo remi obdržal Courtois. Žoga se je odbila do Ezequiela Lavezzija, Argentinec pa je pred golovo črto nastreljal Césarja Azpilicueto.

V 66. minuti je David Luiz streljal preko gola, žoga je končala na vrhu mreže. V naslednje slabe četrt ure se je igra nekoliko umirila, še vedno pa so bili več pri žogi Francozi. Ti so v 80. minuti znova imeli lepo priložnost. Matuidi in Cavani sta z dvojno podajo iz igre vrgla obrambne igralce Chelseaja, Cavani pa je z leve strani prišel sam pred Courtoisa, a nato le za las streljal mimo vrat. Meril je v daljši kot.

V sodnikovem podaljšku si je strel z glavo znova priboril Ibrahimović, vratar Chelseaja pa je žogo odbil v kot. Pred tem je izjemno neumen prekršek storil Ramires, ki je v svojem kazenskem prostoru spotaknil Javierja Pastoreja, ta pa je bil daleč od žoge. Na srečo modrih iz Londona se sodnik ni oglasil.

Remi v tekmi brez priložnosti

Do remija je v gosteh prišel tudi Bayern, ki je slabe pol ure moral igrati brez Xabija Alonsa. Španec si je na svojem stotem nastopu v Ligi prvakov prislužil dva rumena kartona.

Bayern je bil na tekmi v Lvovu. Šahtar zaradi vojne v Ukrajini ne igra v Donecku, boljši le prvih dvajset minut, kasneje pa je bila tekma precej bolj enakovredna. Tekma sicer ni ponudila veliko, edini strel na gol so Bavarci v okvir domačih vrat sprožili že v 39. sekundi. Bayern je še štirikrat sprožil mimo gola, Ukrajinci pa so na celotni tekmi le enkrat streljali, takrat je žogo zaustavil Manuel Neuer. 

"Danes smo imeli kar nekaj težav pri igri v napadu. Nismo uspeli igrati tako, kot smo pričakovali. A pred nami je še druga tekma, odločale bodo malenkosti. Bilo bi odlično, če bi nam danes uspelo zadeti," je po tekmi povedal Mario Götze.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

PSG - Chelsea  1:1 (0:1)
Cavani 57.; Ivanović 36.

Šahtar - Bayern  0:0

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.