Remi proti Špancem za samozavest

Foto: futsal.si
Foto: futsal.si
Slovenska reprezentanca v futsalu je na prvi pripravljalni tekmi proti šestkratnim evropskim in dvakratnim svetovnim prvakom Špancem iztržila nedoločen rezultat (5:5).
Oglej si celoten članek

Do remija v Mariboru je Slovenija prišla z dobro igro v drugem polčasu, Španija je sicer vodila že s 0:3 (ob polčasu z 2:3), junak tekme pri domačih pa je bil Kristjan Čujec, ki je dosegel "hat-trick".

Domača zasedba je pričela tekmo v postavi Damir Puškar, Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Rok Mordej, Alen Fetić, gostje pa z Rafaelom, Ortizom, Martinezem, Fernandaom ter Aicardom. Španci so tekmo pred 3300 gledalci v dvorani Tabor začeli silovito in po sedmih minutah vodili s 3:0.

Končnica prvega dela pripadla Slovencem

Prvo zrelo slovensko priložnost je imel Čujec v 9. minuti. Takrat se je na levi strani otresel tekmecev in meril proti vratom Rafaela, a je žoga šla mimo. V 18. minuti je z leve vnovič močno meril Čujec, španski vratar je obranil njegov poizkus, strel kapetana Osredkarja pa je šel prek vrat. Nagrada za slovenski trud je prišla v 19. minuti. Po uigrani akciji je Čujec silovito meril in zabil žogo v špansko mrežo za 1:3. Španci so v nadaljevanju zrušili Osredkarja, z igro pa nadaljevali, saj so jim sodniki dosodili žogo. A to domačinov ni zmedlo - nepopustljivi Osredkar se je dokopal do žoge in jo poslal v zgornji levi kot za 2:3. Po minuti odmora so gostje storili še šesti akumuliran prekršek, Čujčev strel z 10-metrovke pa je vratar ustavil.

Igra z vratarjem se je obrestovala

Španci so silovito pričeli tudi drugi del. V 21. minuti je Damir Puškar obranil strel Sergia Lozana, v 22. minuti pa je bilo 3:3, zadel je Osredkar. V 25. minuti je bil zaradi posredovanja zunaj svojega prostora izključen Puškar, nadomestil ga je Igor Bratič, Lozano pa ga je matiral s prostega strela. V 32. minuti je dvorana Tabor spet skočila na noge - Bratič je izkoristil nezbranost v ekipi Španije. Prek celega terena je na drugi stran našel Čujca, ki je žogo pospravil v mrežo za izenačenje na 4:4. V zadnjih treh minutah in pol je Slovenija poizkušala z igralcem-vratarjem v polju. Na to mesto je vstopil Alen Fetić, Bratič pa se je preselil na klop. Tveganje se je obrestovalo, v 39. minuti je Čujec poravnal na 5:5 s strelom z leve strani.

Slovenija in Španija se bosta še enkrat pomerili v torek ob 19.30 v Litiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.